Korvapuustimukikakku

05. 05. 2020
Korvapuustia minuuteissa? Tämä herkullinen mukikakku syntyy kahvin kiehuessa ja maistuu kuin oikea korvapuusti.

Perinteinen korvapuusti on yksi parhaista herkuista ja usein se peittoaa parhaimmatkin kakut ja leivokset. Äkillisen pullanälän kanssa ei ole leikkimistä, mutta usein sen yllättäessä ei välttämättä jaksa alkaa leipomaan. perinteisessä pullassa on myös se huono puoli, että sen leipominen kestää ja joudut vielä odottamaan taikinan kohoamistakin. Niinpä olen keksinyt monia erilaisia vaihtoehtoja perinteiselle pullalle. Vaihtoehdoista löytyy se tuttu ja turvallinen korvapuustin maku eli runsaasti kanelia ja kardemummaa. Tämän kertaisessa herkku syntyy vain minuuteissa, mutta maistuu silti ihanasti tuoreelle korvapuustille. Alla olevasta videosta voit kurkata, miten helppoa tämän herkun tekeminen todellisuudessa onkaan.

Jäitkö kaipaamaan lisää? Täältä löydät muita korvapuustireseptejäni.

Korvapuustimukikakku

1 annos / alle 30 min / erittäin helppo

Ainesosat

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl sokeria
  • ¼ tl kanelia
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 keltuainen
  • ¼ tl kardemummaa
  • 1 rkl maitoa
  • raesokeria

 

 

Ohjeet

Sulata 1 rkl voita noin 3 dl suuruisessa, mikroaaltouunin kestävässä mukissa.

Sekoita loput voista, 1 tl sokeria ja kaneli yhteen. Lisää muut aineet mukiin sulatetun voin kanssa. Sekoita tasaiseksi. Lisää kanelivoi ja kääntele sekaisin, niin että kanelivoi jää sattumiksi taikinaan. Ripottele päälle raesokeria. Kypsennä mikroaaltouunissa noin 60 sekuntia (riippuen mikrosi tehosta).

Kategoriat

Kuppikakut Pullat Yleinen

Avainsanat

korvapuusti

Kommentit(8)

  
  • Nimetön sanoo:

    Hyvää pullaa. Tämä ohje on pelastanut monet kerrat, kun kahvivieraita saapuu yllättäen. Kiitos paljon!

  • Nimetön sanoo:

    voiko tehdä ilman keltuaista??

    • Keltuainen kuohkeuttaa rakennetta ja tekee siitä pullamaisemman ja herkullisemman. Voit kuitenkin tehdä myös ilman keltuaista lisäämällä ihan vähän nestettä. Silloin kakku jää kuitenkin hieman tiiviimmäksi, mutta makua se ei juuri haittaa.

  • Wol sanoo:

    Ihanaa, uusi korvapuustiherkku! Ja ihanaa, että kehitit tällaisen yhdelle tarkoitetun annosherkun (on tosi hyvä laihduttajallekin). Kiitos, että jaksat näitä ohjeita kehitellä. Vielä kun kirjoittaisit reseptikirjan, missä on pelkkiä korvapuustiteemaisia reseptejä (okei, kinuskireseptejä hyväksytään sekaan 😀 ), täältä löytyisi ainakin yksi ihan varma ostaja!

    • Kiito Wol aivan ihanasta kommentistasi! Voi korvapuustikirja olisi kyllä aivan mahtava tehdä ja eiköhän sinne muutama kinuskijuttukin voisi mahtua. Minulla on itseasiassa kaksikin reseptiä tulossa lähipäivinä, jossa yhdistyy nämä molemmat <3

  • Pullafani sanoo:

    En huomannut missä kohtaa Videossa mainitaan maidon lisääminen taikinaan, vaikka kelasin monta kertaa. Ehkä tämän takia kakusta tuli melko kuiva. Lisäsin sen sitten lopuksi tönkköön taikinaan, kun huomaisin monennen katselukerran jälkeen, missä kohtaa se lisätään. Mausteita olisi omaan makuun saanut olla reilusti enemmän. Muuten aivan ihana idea! Ehkä nämä olivat aloittelijan ”virheitä” ja kokeneempi olisi varmasti onnistunut paremmin. Ensi kerralla saan varmasti yhtä hyvän pullan kuin sinäkin 🙂

    • Hei Pullafani! Tosiaan tuosssa videossa ei ole tekstillä kuvattu maidon lisäämistä, vaan se kaadetaan joukkoon tuossa keltuaisen jälkeen. Kirjallisessa ohjeessa maito menee tuossa muiden ainesten kanssa. Kakun kuivuuden yleisin syy on yleensä liian pitkä kypsentäminen, joten jos sinulla tehokas mikro, voit joutua lyhentämään kypsennysaikaa. Liika sekoittaminen voi myös aiheuttaa kakkuun sitkeyttä, joten jos jouduit vielä paljon sekoittamaan loppuvaiheessa, voi myös sitkeys häiritä kakun rakennetta. Mausteita voi toki rohkeasti lisätä omaan makuun sopivaksi. Mukavia leivontahetkiä!

Samankaltaisia kirjoituksia