Vadelmainen sydänkääretorttu

10. 02. 2021
Vadelmainen kääretorttu on nopea ja helppo valmistaa. Näyttävyyttä kääretorttu saa hauskasta sydänkuviosta.

Kaupallinen yhteistyö: Saga

Sydämellisellä linjalla jatketaan ystävänpäiväviikon kunniaksi. Myös helposti näyttävää -teema saa jatkoa, sillä tämä Sagan kuvioidusta leivinarkista innoituksensa saanut kääretorttu on yllättävän helppo valmistaa. Kuvioidut kääretortut ovat ihastuttaneet jo muutaman viime vuoden ajan. Kuviointi tehdään pursottamalla leivinpaperille paksumpaa taikinaa, pakastamalla se ja kaatamalla tavallinen kääretorttutaikina tämän päälle. Silloin kuviotaikina tarttuu kypsyessään kääretortun pintaan.

Kuvioinnissahan vain mielikuvitus on rajana, voit piirtää leivinpaperin nurjalle puolelle haluamasi kuvioinnin ja jäljitellä sen pursottamalla vaikka erivärisiä massoja kuvion päälle. Itse päätin kuitenkin mennä sieltä, missä aita on matalin ja käytin sabluunana tuota ihanaa (ja valmista) kuvioleivinpaperia. Kun pursotat joka toisen sydämen kohdalle, sydämet tulevat juuri kauniisti tasaisin välein. Koska sydämet ovat pieniä, ne kannattaa pursottaa aika ohuesti V-muotoisina, taikina nimittäin leviää ihan hivenen pellillä ja liian pulleat sydämet alkavat muistuttamaan lähinnä kolmioita.

Kääretortun ja erityisesti kuvioitujen kääretorttujen leipomisessa kannattaa oikeasti käyttää hyvälaatuista leivinpaperia. Mikään ei nimittäin ole surullisempaa, kuin yrittää kuoria kiinni jäänyttä paperia muuten täydellisesti onnistuneen pohjan päältä. Sagan kuviotu leivinarkki on molemmin puolin silikonoitu, rasvatiivis ja lämmönsietokykyinen. Silikonointi varmistaa tarttumattoman pinnan, joten tahmeat ja sokeriset kakkutaikinatkaan eivät jää paperiin kiinni. Paistettu taikina irtoaa paperista helposti, eikä paperi repeile tai kuviot tartu siihen kiinni. Kuviopaperin kuviot on painettu elintarvikevärillä, joten mitään myrkkyvärejä tähän ei ole tungettu. Paperi myös käytetään kuviopuoli vasten peltiä, oikean käyttöasennon voit tarkistaa arkin sivussa lukevasta tekstistä.

Leivinpaperi on apuna myös kääretortun rullaamisessa. Saat upean pyöreän muodon, kun rullaat tortun nostamalla leivinpaperia ja käärit sen tiiviisti paperin sisään ja annat vetäytyä jääkaapissa hetken ennen leikkaamista. Kääretortun voisit halutessasi koristella vaikka kermavaahtopursotuksin ja tuorein vadelmin, mutta tällä kertaa halusin itse jättää tuon kuvioinnin reilusti näkyviin.

Sydänkääretorttu

12 annosta / 30 - 60 min / keskitaso

Ainesosat

Kuviotaikina

  • 1 muna
  • 2 rkl sokeria
  • 5 rkl vehnäjauhoja
  • 15 g voita
  • punaista, geelimäistä elintarvikeväriä
  • + Saga kuvioleivinpaperia

Pohja

  • 4 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1¼ dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 dl kotimaisia pakastevadelmia

Ohjeet

Kuviotaikina

Vatkaa muna ja sokeri yhteen. Lisää vehnäjauhot ja sulatettu voi. Värjää taikina punaiseksi. Laita taikina pursotinpussiin. Aseta Saga kuvioleivinpaperi painopuoli alaspäin syvälle uunipellille (voit taittaa reunoihin pienet taiktokset, että paperi asettuu tukevasti). Pursota taikinasta sydämiä joka toisen leivinpaperin sydämen kohdalle. Laita pelti pakastimeen 20 minuutiksi.

Pohja

Kuumenna uuni 200 °C:seen.

Vaahdota munat ja sokerit vaaleaksi, erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe yhteen ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele varovasti sekaisin. Kaada taikina pakastimessa olleen kuviotaikinalevyn päälle ja paista noin 10–12 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Aseta puhdas leivinpaperi työtasolle ja kumoa pohja sille. Kuori päällimmäinen leivinpaperi pois ja käännä pohja uudelleen, jotta kuviopuoli jää vasten puhdasta leivinpaperia. Rullaa pohja kevyesti rullalle ja anna jäähtyä rullattuna täytteen valmistuksen ajan.

Täyte

Sekoita tuorejuusto ja sokerit yhteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele kahdessa erässä tuorejuustoseokseen. Rullaa pohja auki, levitä sille täyte ja murusta pinnalle vadelmat. Rullaa pohja tiiviiksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Paketoi rulla tiukasti leivinpaperiin ja anna asettua jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Tämä auttaa kääretorttua pysymään muodossaan ja tekee leikkaamisesta helpompaa.

Yhteistyössä

Kommentit(2)

  
  • Nina sanoo:

    Hei! Minulla ei mahdu uunipelti pakastimeen. Onko hyviä vinkkejä miten saisi nätisti sydämet muutoin pakastettua?

Samankaltaisia kirjoituksia