Sydänkääretorttu
12 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Kuviotaikina
- 1 muna
- 2 rkl sokeria
- 5 rkl vehnäjauhoja
- 15 g voita
- punaista, geelimäistä elintarvikeväriä
- + Saga kuvioleivinpaperia
Pohja
- 4 munaa
- 1½ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1¼ dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- ½ dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl vispikermaa
- 2 dl kotimaisia pakastevadelmia
Ohjeet
Kuviotaikina
Vatkaa muna ja sokeri yhteen. Lisää vehnäjauhot ja sulatettu voi. Värjää taikina punaiseksi. Laita taikina pursotinpussiin. Aseta Saga kuvioleivinpaperi painopuoli alaspäin syvälle uunipellille (voit taittaa reunoihin pienet taiktokset, että paperi asettuu tukevasti). Pursota taikinasta sydämiä joka toisen leivinpaperin sydämen kohdalle. Laita pelti pakastimeen 20 minuutiksi.
Pohja
Kuumenna uuni 200 °C:seen.
Vaahdota munat ja sokerit vaaleaksi, erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe yhteen ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele varovasti sekaisin. Kaada taikina pakastimessa olleen kuviotaikinalevyn päälle ja paista noin 10–12 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Aseta puhdas leivinpaperi työtasolle ja kumoa pohja sille. Kuori päällimmäinen leivinpaperi pois ja käännä pohja uudelleen, jotta kuviopuoli jää vasten puhdasta leivinpaperia. Rullaa pohja kevyesti rullalle ja anna jäähtyä rullattuna täytteen valmistuksen ajan.
Täyte
Sekoita tuorejuusto ja sokerit yhteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele kahdessa erässä tuorejuustoseokseen. Rullaa pohja auki, levitä sille täyte ja murusta pinnalle vadelmat. Rullaa pohja tiiviiksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Paketoi rulla tiukasti leivinpaperiin ja anna asettua jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Tämä auttaa kääretorttua pysymään muodossaan ja tekee leikkaamisesta helpompaa.
Hei! Minulla ei mahdu uunipelti pakastimeen. Onko hyviä vinkkejä miten saisi nätisti sydämet muutoin pakastettua?
Hei Nina! Nythän ulkona on hyvä pakkanen, joten kannattaa nostaa pelti pihalle.