Mittayksikkömuunnin

25. 03. 2016
Paljon painaa stick of butter? Miten monta desiä on yksi US cup? Ulkomaisia ohjeita kokeillessa joutuu usein miettimään mittayksiköiden muuntamista. Tämä helppokäyttöinen laskuri muuntaa yksiköt puolestasi.

Kupit desilitroiksi

US cup – dl – UK cup

Voin määrä

stick of butter – g – rkl

Unssit ja paunat

lb – oz – g

Syötä yllä olevan laskurin yhteen kenttään haluamasi määrä ja laskuri laskee muut. Käytä välimerkkinä pistettä esim. 0.25

Laskurin lisäksi voit tarkistaa yleisimpiä mittoja, raaka-aineiden painoja ja lämpötiloja alla olevista listoista.

Yleisimpiä mittoja

US cup / Amerikkalainen kuppi = 2,37 dl

UK cup / Englantilainen kuppi = 2,84 dl

oz / ounce / unssi = 28,5 g

lb / pauna = 453,6 g

stick of butter / tanko voita = 113 g

tbsp / rkl = 15 ml (HUOM! Australiassa 20 ml)

tsp / tl = 5 ml

1 dl = 100 ml

 

Mittalusikoiden tai vaa’an ollessa hukassa, voit tarkastaa leivontaraaka-aineiden painoja alta.

Yleisten raaka-aineiden painoja / 1 dl

Jauhot:

  • vehnäjauhot 65 g
  • grahamjauhot 60 g
  • ruisjauhot 55 g
  • perunajauhot 60 g
  • Gluteenittomat jauhot 55 g
  • kaakao 45 g
  • kaurahiutaleet 35 g

Sokerit:

  • hieno sokeri 85 g
  • erikoishieno sokeri 90 g
  • fariinisokeri 60 g
  • tomusokeri 60 g
  • siirappi 140 g
  • hunaja 140 g

Rasvat:

  • voi 95 g
  • sulatettu voi 90 g
  • öljy 90 g

Pähkinät ja mantelit:

  • pähkinärouhe 45 g
  • mantelijauhe 50 g
  • mantelilastut 35 g
  • kookoshiutaleet 30 g

Maitotuotteet:

  • kerma 100 g
  • kermavaahto 50 g
  • maito 100 g
  • jogurtti 100 g
  • rahka 125 g
  • kermaviili 100 g
  • ranskankerma 100 g

 

Uunin lämpötila:

275°F  = 140°C

300°F = 150°C

325°F = 165°C

350°F = 180°C

375°F = 190°C

400°F = 200°C

425°F = 220°C

450°F = 230°C

 

 

Kommentit(2)

  
  • Veera sanoo:

    Moikka! Tiedätkös mitä desi suklaarouhetta on grammoina?

    • Liisa sanoo:

      Moikka Veera! Tuo paino riippuu hieman siitä, miten hienoksi suklaa on rouhittu, mutta suklaahippumaisena rouheena desi painoi 83g.

Samankaltaisia kirjoituksia