Mustaherukka-suklaakakku

03. 04. 2014
Mustaherukka ja suklaa ovat lyömätön yhdistelmä ja eräs versio tällaisesta kakusta olikin oikeastaan ensikosketukseni juustokakkujen maailmaan. Ihastuin oitis ja jäinkin miettimään tuota kakkua pitkäksi aikaa. Tässä nyt vihdoin omanlaiseni versio siitä. Pidän jotenkin tuon rahkan tuomasta pienestä happamuudesta, mutta sitähän nyt ei ole ihan pakko lisätä jos ei siitä välitä. Tähän voisi myös lisätä ilmavuutta vaahdotetulla valkuaisella, mutta se onkin sitten taas ihan uusi kokeilu...

Mustaherukka-suklaajuustokakku (20 cm vuokaan)

Pohja

  • 175 g kaurakeksejä
  • 65 g voita sulatettuna

Vuoraa 20 cm irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita ne yhteen sulatetun voin kanssa. Painele seos vuuan pohjalle ja laita odottamaan jääkaappiin.

Suklaatäyte

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,5 prk rahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 liivatelehteä
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 dl kermaa

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata suklaa ja anna jäähtyä hieman. Sekoita toisessa kulhossa yhteen tuorejuusto, sokeri ja rahka. Sulata liivatteet kuumaan veteen ja lisää tuorejuustoseokseen vatkaten. Vaahdota kerma ja kääntele suklaa reippaasti kerman joukkoon. Yhdistä tuorejuustoseoksen kanssa ja laita vuokaan pohjan päälle.

Mustaherukkatäyte

  • 300 g mustaherukoita
  • 4 liivatelehteä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,5 prk rahkaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 dl kermaa

Kiehauta mustaherukat 0,5 dl sokerin kanssa. Paseeraa ne siivilän läpi ja jätä odottamaan. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita kulhossa tuorejuusto, rahka ja loput sokerista. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuoita ne lämpimään mustaherukkasoseeseen. Lisää liivateseos vatkaten tuorejuuston joukkoon. Lisää lopuksi kerma reippaasti käännellen. Kaada seos suklaakerroksen päälle ja anna hyytä jääkaapissa mielellään yön yli. Koristele vielä halutessasi kermavaahdolla ja suklaalla.

 

Kommentit(9)

  • Tupu sanoo:

    Monen hlön kakku tämä suunnilleen on, jos siis tarjolla myös suolaista yms?

  • S sanoo:

    Heippa! Tämä oli juustokakkuna todella maukasta. Voisikohan tätä soveltaa myös niin, että tekisi nuo kerrokset täytekakkuun?

    • Liisa sanoo:

      Ihana kuulla, että juustokakkuversiona maistui. Nämä mousset käyvät oikein hyvin myös täytekakun väliin! Suklaisen kakkupohjan välissä erityisen hyvä yhdistelmä, mutta myös tavallinen sokerikakkupohja sopii hyvin.

  • Maru sanoo:

    Ooh, kiitti vinkistä! Vedän ens kerralla perulla 🙂

  • Maru sanoo:

    Liisa! Tää on ihana tää kakku! Koklasin, tosi hyvä resepti! Liivate-pihistelijänä tosin laitoin marjatäytteeseenkin vain kaksi liivatetta..hyvin toimi!

    • Liisa sanoo:

      Hei jee, ihana kuulla Maru! Jos haluaa vieläkin enemmän pihistellä liivatteista, niin käyttää yli 60% tummaa suklaata. Silloin suklaaosuus ei tarvii ollenkaan liivatetta 🙂 Esim. 64% Peru-suklaa on törkeän hyvää. Ja sellainen 170g on aika passeli määrä.

  • Herkkusuu sanoo:

    Voi miten kaunis kakku ja makuyhdistelmäkin vaikuttaa ihastuttavalla !

Samankaltaisia kirjoituksia