Mango-valkosuklaa­juustokakku

17. 04. 2020
Mangojuustokakku mangokiilteellä on varsinainen klassikko. Yhdistettynä valkosuklaaseen ja browniepohjaan, on kokonaisuus entistäkin herkullisempi.

Kevään klassikko on ehdottomasti mangojuustokakku. Olen yleensä tehnyt tämän kakun tuoreesta mangoista tehdystä soseesta, mutta nyt halusin mennä helpoimman kautta ja käyttää valmista sosetta. Päädyin piltin mangososeen, jota nyt on ainakin saatavilla joka kaupassa. Kakun voi toteuttaa myös muulla soseella (joko itsetehdyllä tai valmiilla) kun käytät grammamääriä.

Halusin tuunata tuota perinteistä keksipohjaista mangokakkua ja päätin kokeilla mehevää browniepohjaa. Lisäsin vielä valkosuklaakerroksen tuon mangon lisäksi. Valkosuklaa sopii mangoon todella hyvin, mutta voit tehdä kakun myös ilman valkosuklaakerrosta, jolloin saat hieman matalamman ja vielä mangoisamman kakun.

Mango-valkosuklaajuustokakku

18 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 100 g tummaa suklaata
  • 50 g voita
  • 1 muna
  • 1 dl fariinisokeria
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Valkosuklaatäyte

  • 3 liivatelehteä
  • ½ tlk (125 g) maitorahkaa
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 rkl sokeria
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 200 g valkosuklaata
  • 2 dl kuohukermaa

Mangotäyte

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ tlk (125 g ) maitorahkaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dl sokeria
  • 3 prk (a´125 g) mangopilttiä
  • ½ dl mangomehua

Mangokiille ja koristelu

  • 3 liivatelehteä
  • 3 prk (a´125 g) mangopilttiä
  • ¾ dl mangomehua
  • 1 dl kuohukermaa
  • vaniljasokeria
  • suklaakoristeita ja koristerakeita

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 175 °C:seen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 24 cm). Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla.  Sulata pohjaa varten voi ja suklaa. Vatkaa muna ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-voisula. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Paista pohjaa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

Valkosuklaatäyte

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita ne vatkaten tuorejuusto seokseen, lisää sulatettu suklaa. Kääntele joukkoon kerma ja kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin mangotäytteen valmistuksen ajaksi.

Mangotäyte

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita rahka, tuorejuusto ja sokeri mangososeen. Kuumenna mangomehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mangomousseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja anna hyytyä kylmässä noin tunnin.

Mangokiille ja koristelu

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna mangomehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mangososeeseen. Kaada kiille kakun päälle ja anna jähmettyä seuraavaan päivään.

Siirrä kakku tarjoilualustalle ja viimeistele kermavaahdolla ja suklaakoristeilla. Jos käytät suklaarakeita tai koristerakeita, älä laita niitä suoraan kiilteen päälle, vaan käytä eristeenä kermavaahtoa tai suklaata. Koristeet sulavat muuten kiilteen päälle.

 

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia