Paahdettu valkosuklaa-salmiakkikakku

Paahdettu valkosuklaa-salmiakkikakku

13. 11. 2018
Makea valkosuklaa ja suolainen salmiakki ovat herkullinen yhdistelmä. Paahtaminen tuo valkosuklaaseen ihanan kinuskisen maun, mikä toimii ihanasti salmiakin parina.

Sunnuntaina juhlittiin isänpäivää ja sen kunniaksi piti tietenkin leipoa kakku. Olen jo pitkään halunnut kokeilla paahdetun valkosuklaan käyttämistä yhdessä lempireseptissäni, eli punaherukka-valkosuklaakakussa. Kiireessä kakku tulee kuitenkin aina tehtyä samalla kaavalla ja ylimääräiset kokeilut jäävät rauhallisempiin aikoihin. Viime lauantaina oli kuitenkin todella leppoisa päivä ja ajattelin, että ehdin hyvin vähän testaillakin. Mieheni rakastaa salmiakkia ja kaapissa oli pullo apteekkarin salmiakkimixeriä, jota halusin myös kokeilla kakun täytteeseen. Päätinkin siis tehdä useamman testauksen kerralla ja yhdistin kakkuun tuon paahdetun valkosuklaan ja salmiakin.

Paahdetusta valkosuklaasta tulee ihanan kinuskinen maku ja se sopii mielestäni loistavasti yhteen erilaisten kirpeiden ja suolaisten elementtien kanssa. Salmiakin kanssa se toi kivaa tasapainoa makeudellaan muuten niin voimakkaan salmiakkiseen kakkuun. Ja tosiaan tämän kakun salmiakkitäyte on voimakas, sopii siis loistavasti todelliselle salmiakkifanille.

Mainos

Paahdettu valkosuklaa-salmiakkikakku

15 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

AINESOSAT

POHJA:

  • 200 g kaura- tai digestivekeksejä
  • 100 g voita sulatettuna

VALKOSUKLAATÄYTE

  • 200 g valkosuklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 liivatelehteä
  • ½ tlk (125 g) maitorahkaa
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl kiehuvaa vettä

Salmiakkitäyte

  • 4 liivatelehteä
  • ½ tlk (125 g ) maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1½ dl apteekkarin salmiakki mixeriä
  • 2 dl kuohukermaa

Ohjeet

POHJA

Vuoraa 20–24 cm:n irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos kevyesti irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.

VALKOSUKLAATÄYTE

Kuumenna uuni 175 °C:seen. Rouhi valkosuklaa ja aseta se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda valkosuklaata uunissa noin 5 minuuttia, kunnes se saa hieman väriä (ei kuitenkaan mustu). Kaada 1 dl kuohukermaa suklaan päälle ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja sokeri. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita ne vatkaten tuorejuusto seokseen, lisää suklaa. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma ja kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin salmiakkitäytteen valmistuksen ajaksi.

SALMIAKKITÄYTE

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita rahka, tuorejuusto ja sokeri yhteen. Lisää 1 dl salmiakki mixeriä. Lämmitä loput mixeristä ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään. Koristele kakku ennen tarjoilua haluamallasi tavalla.

Kategoriat

Juustokakut

Kommentit(8)

  
  • rau sanoo:

    Ihanan näköinen kakku, joka ehdottomasti menee kokeiluun! Tuota Apteekin salmiakki -mixeriä tuntuu vain olevan melko vaikea löytää mistään.

    Millä korvaisit ko. ainesosan? Pääsisiköhän esimerkiksi sulatetuilla Kick-patukoilla samantapaiseen lopputulokseen?

    • Hei! Kick patukoista tulee hieman jähmeämpää seosta, koska ne ovat enemmän toffeeta. Sen sijaan kovat salmiakkimakeiset, esim. turkinpippurit sulatettuna kuumaan veteen ajavat jokseenkin saman asian. Turkinpippurit kannattaa ensin murskata, jotta ne sulavat nopeammin ja sitten keitellään vedessä, johon ne lähes peittyvät.

  • Nimetön sanoo:

    Onko täytteiden koostumus moussemainen vai enemmän juustokakkumainen? Mietin sopisiko salmiakkitäyte sokaerikakun täytteeksi!

    • Hei! Kakku on moussemainen, mutta leikkautuu kuitenkin hyvin. Salmiakkitäyte sopii erinomaisesti myös sokerikakun väliin. Yksi annos täytettä riittää 20 cm:n sokerikakun kahteen väliin. Eli leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen osa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, kostuta ja kaada puolet täytteestä ensimmäisen pohjan päälle. Toista sama ja nosta viimeinen pohja päälle kanneksi. Nosta päälle kevyt paino ja anna hyytyä vuoassa mieluiten seuraavaan päivään. Sitten irroitus, kuorrutus ja koristelu.

  • Nimetön sanoo:

    Voiko tämän kakun pakastaa?

    • Liisa sanoo:

      Kakun voi pakastaa, kunhan vain suojaat sen hyvin voimakkailta hajuilta pakastimessa. Tee sulatus hitaasti, eli nosta kakku tarjoilua edeltävänä iltana jääkaappiin sulamaan, jotta rakenne ei kärsi.

  • Kaura sanoo:

    Ihana yhdistelmä, ja kaunis kakku. 🙂

Samankaltaisia kirjoituksia