Biscoff-juustokakku

Biscoff-juustokakku

11. 02. 2022
Helppo Biscoff-juustokakku syntyy ilman liivatetta. Herkullisesti kekseiltä maistuva täyte on täydellisen pehmeä.

Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä SAGAn kanssa.

Juustokakut; ne ovat ehkä yksi ehdottomista suosikkileivonnaisista ja oikeastaan pulla on ainoa leivonnainen, joka tiettyinä hetkinä menee juustokakkujen edelle. Tai ehkä joskus kahvikakut tai joku oikein hyvä piirakka. No okei, en osaa päättää, mutta joka tapauksessa juustokakut ovat käsittämättömän herkullisia. Rakastan niin suklaisen täyteläisiä, kinuskisen makeita kuin marjaisan tai hedelmäisen raikkaita juustokakkujakin ja niiden tekemisessä vain mielikuvitus on rajana.

Tällä kertaa halusin maustaa juustokakun Biscoff-keksitahnalla. Biscoff-tahnahan on viime vuosina noussut vähän Nutellamaiseen suosioon ja sitä käytetään paljon niin levitteenä kuin leivonnassakin. Täytyy sanoa, että ensimmäisellä maistamisella en ihan lämmennyt Biscoffille, mutta tehtyäni tätä Biscoff-mutakakkua, olen ollut aika myyty.  Jotenkin tuo karamellisen keksinen maku vaan toimii loistavasti leivonnassa. Olen myös yrittänyt tehdä keksilevitettä itse, mutta oikeanlainen koostumus on valitettavan vaikea saavuttaa kotoa. Ja juuri tuon koostumuksensa ansiosta Biscoff sopiikin loistavasti myös kakkuihin ja kuorrutteisiin, sillä se sekoittuu hyvin myös erilaisiin vaahtoihin.

Tämän kakun mousse on aivan silkkisen pehmeä ja ihanan ilmava. Koska mousse ei sisällä nesteitä, se ei myöskään tarvitse liivatetta. Muista vain lisätä paksuksi vaahdoksi vatkattu kerma vähintään kahdessa erässä, ettei se lässähdä. Ensimmäisen erän voi sekoittaa mousseen hieman voimakkaammin, mutta toinen osa kannattaa käännellä mahdollisimman varovasti, jotta vaahdossa säilyy mahdollisimman paljon ilmaa.

Kakkuvuoan vuorauksessa kannattaa käyttää SAGA leivinpaperia, jonka avulla kakku on helppo irrottaa vuoasta, kun se on saanut vetäytyä yön yli. Ystävänpäivän teemaan sopii aivan ihanasti SAGAn kuviotu leivinarkki. Ystävänpäiväteemaa halusin tuoda kakkuun myös pienillä pursotetuilla suklaasydämillä. Pursotin sydämet leivinpaperille, josta ne on hetken pakastuksen jälkeen helppo irrottaa kakun päälle. Jos koristeista haluaa mahdollisimman kestävät, suklaa kannattaa temperoida, mutta pienet sydämet kestävät kakun päällä ihan hyvin ilman temperointiakin. Suklaan pursotukseen voit taitella pursotinpussin leivinpaperista. Leikkaa leivinpaperista suuri kolmio (esim. leivinarkki kulmasta kulmaan) ja kierrä kolmiosta tötterö. Kaada sula suklaa tötteröön ja pursota.

Tarjoiluun saa myös tuotua ystävänpäivähenkeä helposti kuvioitujen leivinarkkien avulla. Taidan itse ottaa ystävänpäivään pienen varaslähdön ja kutsua läheisimmät ystävät kahville. Tätä kakkua ei muuten raaskikkaan jakaa ihan kenen kanssa tahansa, vaan palaa irtoaa vain niille tärkeimmille.

Biscoffjuustokakku
Biscoff-juustokakku

Biscoff-juustokakku

15 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 200 g Biscoff-keksejä tai piparkakkuja
  • 70 g voita

Täyte

  • 500 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa (tai 2 tl vaniljasokeria)
  • 300 g Biscoff-levitettä
  • 3 dl kuohukermaa

Koristelu

  • 50 g tummaa suklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljatahnaa (tai 2 tl vaniljasokeria)
  • keksejä

Ohjeet

Pohja

Pingota SAGA leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. noin 20 cm). Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla. 

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos esivalmisteltuun vuokaan. 

Täyte

Sekoita tuorejuusto, tomusokeri, vanilja ja biscoff-levite yhteen. Vatkaa kuohukerma paksuksi vaahdoksi ja kääntele kahdessa erässä täytteeseen. Levitä täyte pohjan päälle, tasoita pinta ja anna asettua jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.

Koristelu

Sulata suklaa ja pursota siitä pieniä sydämiä leivinpaperille (voit tehdä leivinpaperista tötterön pursottamista varten). Anna sydämien asettua pakastimessa hetki.

Viimeistele kakku vaniljalla maustetuin kermavaahtopursotuksin, keksein ja suklaasydämin.

Biscoffkakku
Biscoffjuustokakku

Yhteistyössä

saga logo

Kategoriat

Juustokakut Yhteistyö

Avainsanat

Ystävänpäivä

Kommentit(10)

  
  • Enni sanoo:

    Kuinka paljolti tuplaan ohjeen, kun tarvitsen 15-18hlön juhliin? Ajattelin, että 26cm vuoka olisi hyvä (?)

    • Hei Enni! Tekisin 1,5 kertaisena noin 24 cm:n vuokaan. 26 cm:n vuokaan taidat tarvita jo kaksinkertaisen annoksen, ettei kakku jää aivan lättänäksi.

  • Roosa sanoo:

    Onko pohjassa käytetty Biscoff täytekeksejä vaiko tavallisia?

    • Hei Roosa! Pohjassa on käytetty ihan tavallisia Biscoffeja. Myös piparkakut tai kandisokerikeksit käyvät tähän hyvin.

  • Marika sanoo:

    haluaisin tehdä tämän juustokakun pienempään vuokaan. vuuan koko olisi 15, niin miten osaan laskea sen mitä kukin elintarviketta tarvitsee?

    • Hei Marika! Saat sopivan kokoisen kakun, kun kerrot raaka-aineet 0,6. Toki voit tehdä kakusta myös hieman korkeamman.

  • Ruusa sanoo:

    Kiitos hyvistä ohjeista, mutta olisi kiva,jos ilmoittaisit myös vuuan koon ohjeissa.

  • Jenni sanoo:

    Minkä kokoiseen vuokaan teit kakun?

Samankaltaisia kirjoituksia