Liisa Kuningatar Mansikka, Mustikka & Vadelma -kesäkakku
15 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 160 g kaurakeksejä
- 60 g voita
Täyte
- 300 g vadelmia
- 100 g mustikoita
- 1½ dl sokeria
- 6 liivatelehteä
- 4 dl kuohukermaa
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl Liisa Kuningatar 5,5% -kesäjuomaa
Kiille
- 3 liivatelehteä
- 2 dl Liisa Kuningatar 5,5% -kesäjuomaa
- tuoreita marjoja koristeluun
Ohjeet
Pohja
Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija noin 20 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte
Mittaa vadelmat, mustikat ja sokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes marjoista irtoaa nestettä. Anna sitten kiehua hiljalleen kolme minuuttia. Paseeraa seos siivilän läpi, jotta saat sileää sosetta. Jäähdytä sose.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, vanilja ja jäähtynyt marjasose yhteen. Kuumenna Liisa Kuningatar -kesäjuoma, purista liivatteista ylimääräinen neste pois ja liuota liivatteet Liisa-juomaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana samalla sekoittaen tuorejuustomassaan. Kääntele joukkoon kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle ja anna asettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kiille
Valmista kiille seuraavana päivänä. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna 1 dl Liisa -juomaa ja liuota liivatteet siihen. Sekoita joukkoon vielä toinen dl kesäjuomaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi välillä sekoitellen ja kaada kiille kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vielä vähintään tunnin ajan.
Poista kakku vuoasta ja viimeistele tuoreilla marjoilla.
Aivan ihana kakku! Ja Liisa viinin ystävänä ajattelin ehdottomasti kokeilla myös tätä uutuutta ja kakkua kesän juhliin!
Kiitos! Tämä on kyllä ihanan raikas ja sopii loistavasti kesäjuhliin.