S’mores-kakku

06. 09. 2016
Amerikkalainen retkiherkku Smore's hurmaa eri muodoissa. Perinteisesti Smore's on kahden grahamkeksin väliin puristettua suklaata ja grillattua vaahtokarkkia. Nyt samat maut tuodaan yhteen herkullisessa kakussa.

smores-kakku

Tummaa suklaamoussea paksulla Digestive-pohjalla ja vaahtokarkkimaisella marenkikuorrutteella, tästä ei herkku enää parane.

Olen suunnitellut tekeväni tätä kakkua jo siitä asti, kun kehittelin nämä ihanat suklaa-marenkikuppikakut viime keväänä. Jotenkin aikataulu ei vaan antanut myöten ja koko kesä syötiinkin meillä kirjasyistä jouluherkkuja. Nyt sen sijaan, ilman yhtään mitään syytä, päätin palkita itseäni suklaakakulla.

S’mores -kakku

8 annosta   |   yli 60 min   |   haastava

Pohja: 

  • 150 g Digestive-keksejä
  • 60 g voita

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Aseta irtopohjavuoan reunus (halk. 15cm) tarjoiluvadille. Painele keksimuru-voiseos tiiviisti pohjaksi. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte:

  • 200 g tummaa suklaata (noin 70% kaakaota)
  • 1 dl kevytmaitoa
  • 1 vaniljatanko
  • 2 keltuaista
  • 1/2 dl sokeria
  • 4 dl kuohukermaa

Rouhi suklaa kulhoon. Mittaa maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raaputa siemenet maidon joukkoon. Kuumenna maito kiehuvaksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Kaada kuuma maito keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Kaada vaahto takaisin kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu. Kaada seos siivilän läpi rouhitun suklaan päälle. Sekoittele tasaiseksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele ensin puolet kermasta suklaaseokseen. Lisää sitten loput ja kääntele kevyesti sekaisin. Älä vatkaa, jottei seos juoksetu.  Kaada mousse pohjan päälle ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

smores-kakku3smores-kakku2

Kuorrute:

  • 2 valkuaista
  • 1 dl sokeria

Valmista kuorrute kun kakku on hyytynyt ja sen voi irrottaa vuoasta.

Mittaa valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon. Aseta kulho vesihauteeseen, niin ettei vesi osu kulhon pohjaan. Vatkaa valkuaisia vesihauteessa, kunnes sen lämpötila on noin 65 astetta. Jos et omista sokerilämpömittaria voit kokeilla hieroa vaahtoa sormien välissä. Se on valmista, kun kaikki sokerikiteet ovat sulaneet ja vaahto tuntuu sileältä.

Ota kulho vesihauteesta ja vatkaa vaahto huoneenlämpöiseksi. Levitä vaahto hyytyneen kakun päälle. Ruskista halutessasi kaasupolttimella.

 

Kategoriat

Juustokakut

Kommentit(6)

Samankaltaisia kirjoituksia