S’mores -kakku
8 annosta / yli 60 min / haastava
Ainesosat
Pohja
- 150 g Digestive-keksejä
- 60 g voita
Täyte
- 200 g tummaa suklaata (noin 70% kaakaota)
- 1 dl kevytmaitoa
- 1 vaniljatanko
- 2 keltuaista
- 1/2 dl sokeria
- 4 dl kuohukermaa
Kuorrute
- 2 valkuaista
- 1 dl sokeria
Ohjeet
Pohja
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Aseta irtopohjavuoan reunus (halk. 15cm) tarjoiluvadille. Painele keksimuru-voiseos tiiviisti pohjaksi. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte
Rouhi suklaa kulhoon. Mittaa maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raaputa siemenet maidon joukkoon. Kuumenna maito kiehuvaksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Kaada kuuma maito keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Kaada vaahto takaisin kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu. Kaada seos siivilän läpi rouhitun suklaan päälle. Sekoittele tasaiseksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele ensin puolet kermasta suklaaseokseen. Lisää sitten loput ja kääntele kevyesti sekaisin. Älä vatkaa, jottei seos juoksetu. Kaada mousse pohjan päälle ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Kuorrute
Valmista kuorrute kun kakku on hyytynyt ja sen voi irrottaa vuoasta.
Mittaa valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon. Aseta kulho vesihauteeseen, niin ettei vesi osu kulhon pohjaan. Vatkaa valkuaisia vesihauteessa, kunnes sen lämpötila on noin 65 astetta. Jos et omista sokerilämpömittaria voit kokeilla hieroa vaahtoa sormien välissä. Se on valmista, kun kaikki sokerikiteet ovat sulaneet ja vaahto tuntuu sileältä.
Ota kulho vesihauteesta ja vatkaa vaahto huoneenlämpöiseksi. Levitä vaahto hyytyneen kakun päälle. Ruskista halutessasi kaasupolttimella.
Oi kun kuulostaa hyvältä! Pystyyköhän tuon kuorrutteen tekemään ilman tuota lämpöhaudutusta, eli pelkästä marengista?:)
Kuorrutuksen koostumus ilman lämpöhaudetta on hyvin erilainen. Kuumamarenki myös säilyy paremmin.
Oi, miten ihana! <3 menee testaukseen!
Mahtavaa Kakkumonsteri! Tää on kyllä suklaanyställe varma menestys 😀
Tämä menee ehdottomasti kokeiluun. Namskis
Ihana kuulla Tuija!
Oivoi sentään miten hyvältä tämä kakku näyttää! Pitää varmaan testata.
Kiitos, Tita! Kannattaa testata.