Punaherukka-valko­suklaakakku

16. 03. 2014
Tämä on yksi suosikkikakuistani, meillä oli tätä jopa hääkakkuna, mutta nyt huomasin sen reseptin puuttuvan blogistani kokonaan. Arkistoja kaivellessani en löytänyt kakusta juurikaan kuvia, se on aina kadonnut parempiin suihin jo ennen kuvaamista. Erityisen herkulliseksi kakun tekee omalta pihalta poimitut, kirpeät marjat yhdistettynä tuohon makeaan valkosuklaaseen. Tätä kakkua tehdään meillä aina uudestaan ja uudestaan.

Alkuperäinen ohje löytyi joskus aikoinaan Mymmelin kyökissä-blogista, mutta nyt kun tarkastelin ohjetta, siinä ei ollut lainkaan tuorejuustoa, joten jossain matkan varrella tuo juusto on kakkuun päätynyt 😀 Tässä siis tuorejuustoversio tuosta samaisesta kakusta. Kuva on muuten Ravintolapäivästämme, jossa kyseistä kakkua oli myös tarjolla. Se taisikin kadota pöydästä ensimmäisenä.

Punaherukka-valkosuklaajuustokakku

15 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja:

  • 200 g kaurakeksejä
  • 100 g voita sulatettuna

Valkosuklaatäyte

  • 3 liivatelehteä
  • ½ tlk (125 g) maitorahkaa
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 200 g valkosuklaata
  • 2 dl kuohukermaa

Herukkatäyte

  • 300 g punaherukoita
  • 1 dl sokeria
  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ tlk (125 g ) maitorahkaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

Ohjeet

Pohja

Vuoraa noin 20 cm:n irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos kevyesti irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan. Huom! Jos käytät reseptissä kuohukerman sijasta vispikermaa, tarvitset suuremman vuoan (24 cm).

Valkosuklaatäyte

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita ne vatkaten tuorejuusto seokseen, lisää sulatettu suklaa. Kääntele joukkoon kerma ja kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin herukkatäytteen valmistuksen ajaksi.

Herukkatäyte

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta punaherukat ja sokeri kattilassa. Paseeraa herukat siivilän läpi. Sekoita pehmenneet liivatelehdet lämpimän marjasoseen joukkoon. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja tuorejuustoa marjaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.

Kommentit(119)

  • TP sanoo:

    Moi! Vaikuttaa ihanalta ohjeelta. Yksi askarruttaa: ymmärsinkö oikein, että alemmalle kerokselle riittää hyytymiseen tosiaan se, että odottaa herukkakerroksen valmistumista? Eli 2. kerroksen voi laittaa heti päälle?

    • Liisa sanoo:

      Hei TP! Valkosuklaamousse on niin paljon paksumpaa, että se ei tosiaan tarvitse varsinaista hyydyttämistä ennen punaherukka-kerroksen lisäämistä. Jos päättäisit tehdä kakun niinpäin, että punaherukkakerros on alempana, tulee kakkua hyydyttää noin tunti ennen valkosuklaakerroksen lisäämistä.

  • Nimetön sanoo:

    Hei, monelle tästä kakusta riittää? upea kakku ja käytän ohjetta juhliini.

  • Pakastaja henna sanoo:

    Hei!miten tuon pakastamisen kanssa,annanko ensin yön yli olla jääkaapissa ja sitten pakastimeen?irrotetaanko vuoasta REUNAt?
    Entä riittääkö ihan kelmu päälle vai miten olisi PARAs pakkailla?

    • Liisa sanoo:

      Moi Henna! Tämä riippuu siitä, miten pitkään kakku on pakastimessa ja onko pakastimessa jotain voimakkaan tuoksuista. Kakku kannattaa suojata siia tuoksuikta hyvin. Kiireessä voit laittaa kakun suoraan pakastimeen, mutta jos säilytät aitä pidempään, vuoka on hyvä irrottaa jäätymisen jälkeen. Jäätynyt kakku voidaan kääriä kelmuun ja vielä folioon, jottei se ime pakastimesta hajuja tai mahdollista kosteutta. Kakku säilyy pakasteessa maksimissaan kuukauden.

  • Sui sanoo:

    Heippa! Olen tekemässä tätä kakkua häihin, mutta nyt pitäis keksiä valkosuklaalle korvike kun sehän ei ole laktoositonta, voisko vaan jättää suklaan pois ja lisätä liivatteen vai millä korvaisin suklaan?

    • Liisa sanoo:

      Hei! Yksin täyte on vähän mitään sanomaton, joten jos et käytä valkosuklaata lisäisin ainakin reilusti vaniljaa. Voit myös korvata suklaan lisäämällä 2 dl kinuskikastiketta ja yhden liivatteen.

Samankaltaisia kirjoituksia