Kuningatarjuustokakku mukissa

13. 06. 2016
Perinteisen hyydytetyn juustokakun voi mainiosti valmistaa myös mukeihin. Vinoon hyydytetty kakku näyttää upealta ja on sopivasti valmiina annoksina.

mukikakku

Tein muutama viikko sitten ystäväni juhliin suuren kuningatarjuustokakun. Kaadoin vuoan ihan piripintaan, mutta täytettä jäi silti pari desiä yli. Poishan tätä herkullista massaa ei voinut kaataa, joten kaadoin sen mukeihin. Olen jo pitkään halunnut kokeilla tällaista viistoon hyydytettyä jälkiruokaa ja nyt tilaisuus tarjoutui ihan sattumalta.

Mukikakut on tehty tällä kuningatarjuustokakun ohjeella. Koko annoksesta tulee noin 15 mukillista. Jos teet ohjetta vain mukeihin, voit huoletta vähentää liivatteiden määrää, sillä moussen ei tarvitse olla leikattavaa.

mukikakku2mukikakku3

Asetin ensin mukit kananmunakennoon hieman viistosti ja kaadoin valkosuklaamoussea puoleen väliin mukia. Sen jälkeen annoin täytteen hyytyä jääkapissa noin tunnin ajan. Valkosuklaamoussen hyydyttyä nostin mukin pystyyn ja kaadoin täyteen kuningatarmoussea. Kuningatarmoussen hyydyttyä koristelin jälkiruoat vielä vaahdotetulla kermalla, Digestive-kekseillä ja marjoilla. Keksiä voi muuten käyttää myös lusikkana, sen maku tasapainottaa moussejen makeutta.

 

 

Kategoriat

Juustokakut

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia