Kesän parhaat purkkikakut

Kesän parhaat purkkikakut

17. 06. 2022
Piknikin paras eväs on herkullinen purkkikakku. Keksipohjan ja valkosuklaamoussen päälle kasataan reilusti marinoituja marjoja.

Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Viinivinkin kanssa.

Kesäillan eväskoriin pakataan helpot purkkikakut. Keksipohja, pehmeä valkosuklaavaahto ja ihanan raikkaat, McGuiganin Black label Moscatossa marinoidut marjat tekevät kakuista käsittämättömän herkullisen ja onnistunut piknik on taattu. Miellyttävän hapokas ja kevyesti sitruunainen Moscato antaa marjoille upean makuvivahteen. Ylimääräinen marinointiliemi toimii mukikakkujen kastikkeena ja se tasapainottaa hyvin makeaa valkosuklaavaahtoa. 

Mukikakkujen seurana tarjoillaan kylmää Moscatoa, joka meillä päätyy raikkautensa ja herkullisen hedelmäisyytensä ansiosta myös juhannuspöytään. Ja jos et jaksa tehdä purkkikakkuja, marinoidut marjat ovat täydellinen jälkiruoka myös vaniljajäätelön seurana.

marinoidut marjat
purkkikakut

Kesän parhaat purkkikakut

5 annosta / 30 - 60 min / helppo MU

Ainesosat

Marinoidut marjat

  • 500 g tuoreita marjoja
  • 2 rkl sokeria
  • ½ limen mehu
  • 2 dl McGuigan Black Label Moscatoa

Pohja ja valkosuklaamousse

  • 100 g suklaatäytekeksejä
  • 150 g valkosuklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g sitruunarahkaa

Ohjeet

Pese ja paloittele marjat kulhoon. Ripottele pinnalle sokeri. Lisää limen mehu ja Moscato. Anna maustua jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Murskaa keksit hienoksi rouheeksi ja annostele rouhe lasipurkkien (noin 3 dl) pohjalle. 

Sulata valkosuklaa ja jätä odottamaan. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita valkosuklaa rahkan joukkoon. Kääntele kermavaahto rahkaseokseen kahdessa erässä. Lusikoi vaahto pohjan päälle. 

Lisää päälle reilusti marinoituja marjoja ja tarjoile kakut kylmän McGuigan Black Label Moscaton kanssa.

marinoidut marjat
piknik-kakku

Yhteistyössä

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia