Geishakakku

01. 06. 2020
Klassikkomakeisesta tehty kakku maistuu suklaalta ja hasselpähkinältä. Vaaleanpunainen kuorrute syntyy helposti suklaaspraylla.

Viime viikot olen kaupoissa vilkuillut kovasti valmisleivosten hyllyä. Olen yrittänyt metsästää Fazerin uutta geishaleivosta, heikolla menestyksellä. Tuo kyseinen leivos lanseerattiin ennen äitienpäivää ja siitä asti se on lähes joka paikasta koko ajan loppu. Myönnän olevani täysin mainoksen uhri, sillä leivos näyttää mainoskuvissa oikein herkulliselta. Fazer-kahviloissahan geisha-leivosta on ollut tarjolla jo jonkin aikaa ja ilokseni olenkin sitä päässyt maistamaan. Leivos oli aivan ihanaa ja oletin tuon kauppoihin tulleen leivoksen olevan jotain samankaltaista. Lopulta kauppaleivoksen kuvausta selatessani olen päätynyt siihen, että leivos eroaa täysin kahviloihin tehdystä versioista, joten innostukseni sen etsinnässä on hieman hiipunut.

Kiinnostukseni geishaleivoksiin kasvoi siitä huolimatta niin suureksi, että päätin itse tehdä oman versioni leivonnaisesta. Ensin mielessä oli vähän hifimpi kakku, joka leikittelisi rakenteilla ja mauilla. Suunnittelinkin sitä jo aika pitkälle, mutta lopulta päätin ensin tehdä kakusta tällaisen huomattavasti yksinkertaisemman version, jota hieman kokemattomienkin lukijoiden olisi mahdollisuus toteuttaa. Eli tässä kakussa on hyvin yksinkertaiset, mutta silti maukkaat mousset. Kakku ei vaadi lainkaan liivatetta, sillä suklaa jaksaa hyydyttää sen oikein mainiosti. Moussen ainoa kompastuskivi on jokseenkin liika vatkaaminen, suklaakreemi nimittäin juoksettuu, jos vatkaamista jatkaa liian pitkään. Lopeta siis sekoittaminen heti, kun olet saanut suklaan käänneltyä kerman joukkoon. Kermaa ei myöskään kannata vatkata liian kovaksi, sillä silloin sekoittaminen vaikeutuu.

Ensin kakku oli tarkoitus kuorruttaa peilikiilteellä, mutta sitten muistin, että kaapissa odotteli pullo suklaasprayta, jota olin halunnut kokeilla jo pidempään. Suklaaspray antaa kakulle hauskan epätasaisen ja mattamaisen pinnan. Sen käyttö on helppoa, sillä se vain suihkutetaan pullosta kylmän kakun päälle. Näin jälkiviisaana voin mainita, että suihkutus kannattaa tehdä vaikka pihalla, sillä meillä ainakin suklaapöly laskeutui lattialle ja teki siitä varsinaisen luistelukentän.

Geishakakku

15 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 150 g Digestive-keksejä
  • 50 g hasselpähkinäjauhetta
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 70 g voita

Geishatäyte

  • 250 g geisha-konvehteja (tai muuta geisha-suklaata)
  • 2 dl kuohukermaa

Maitosuklaatäyte

  • 150 g maitosuklaata
  • 150 g tummaa suklaata
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljatahnaa

Kuorrute ja koristelu

  • suklaasprayta (vaaleanpunaista)
  • suklaamakeisia
  • hasselpähkinöitä

Ohjeet

Geishatäyte

Aloita kakun valmistus tekemällä ensin geishatäyte. Laita konvehdit kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada se konvehtien päälle. Anna konvehtien sulaa välillä sekoitellen. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi (vähintään kaksi tuntia).

Vatkaa kylmä seos sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Älä kuitenkaan vatkaa liian pitkään, ettei seos juoksetu. Siirrä vaahto pursotinpussiin ja jätä odottamaan.

Pohja

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Öljyä ja tomusokeroi vuoan reunat.

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon hasselpähkinäjauhe ja kaakao sekä sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle. Pursota geishatäyte pohjan päälle paksuksi renkaaksi ja laita jääkaappiin odottamaan. Halutessasi voit pursottaa osan vaahdosta koristeeksi puolipallomuotteihin. Pakasta puolipallot, jotta ne irtoavat muoteista ja saat nostettua ne kakun päälle.

Maitosuklaatäyte

Paloittele suklaat kulhoon ja sulate ne varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta vaniljalla. Kääntele kerma suklaan joukkoon kahdessa tai kolmessa erässä. Riittää kun suklaa on juuri ja juuri sekoittunut kermaan, älä vatkaa liikaa, ettei seos juoksetu. Kaada mousse geishatäytteen päälle ja tasoita pinta. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai pakastimessa pari tuntia.

Kuorrute ja koristelu

Poista vuoka ja laita kakku vielä pakastimeen noin puoleksi tunniksi. Suihkuta kakun pinta kauttaaltaan suklaaspraylla (tämä kannattaa tehdä vaikka pihalla, koska spray leviää ja tekee lattioista liukkaat ja pinnoista rasvaiset). Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Kategoriat

Juustokakut

Avainsanat

suklaa

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia