Appelsiini-suklaakakku

Appelsiini-suklaakakku

10. 01. 2021
Appelsiini ja suklaa korostavat upeasti toistensa makua tässä mehevässä kahvikakussa. Kakku on parhaimmillaan leivontaa seuraavana päivänä.

Appelsiini sesonki on parhaimmillaan, joten nyt näitä vitamiinipommeja kannattaa ehdottomasti nauttia kaikissa muodoissa. Värikkäät hedelmät inspiroivat tietenkin leipomaan ja kun lauantain kahvihetkelle kaivattiin jotain hyvää, päätin alkaa kehittelemään kakkua uusimpaan kahvikakkuvuokaani. Olen ollut koko viime vuoden aivan hulluna Nordic Waren ihaniin vuokiin ja niitä on tullut hankittua aika monta. Vuoat ovat todella laadukkaita ja muotoilut upeita. Omia suosikkejani on ehdottomasti tämä upean kulmikas vuoka ja tämä kaunis spiraalivuoka. Uudet vuoat ovat nostaneet kahvikakut jälleen trendikkäiksi ja uusia reseptejä on ollut ilo kehitellä.

Tällä kertaa halusin tosiaan tehdä kakun täydellisen mehukkaista ja lähes makeista appelsiineista ja mikä olisikaan appelsiinille parempi pari kuin suklaa. Tarkoitus oli tehdä kakulle vielä appelsiininen kuorrute, mutta kakun tuoksu oli jo uunissa niin herkullinen, ettemme millään malttaneet odottaa kakun jäähtymistä niin paljon, että sen olisi voinut kuorruttaa. Kakku oli lämpimänä aivan ihanaa, mutta syödessämmä sitä tänään uudelleen, se oli jopa vielä herkullisempaa. Appelsiinin maku korostui selvästi enemmän jäähtyneessä kakussa ja se oli loistavasti sopusoinnussa suklaan kanssa.

Uutuus
appelsiini-suklaakakku
appelsiini-suklaakakku

Appelsiini-suklaakakku

20 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

  • 150 g voita + lisää vuoan voiteluun
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1½ tl soodaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 appelsiinia
  • 2 munaa

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Voitele suuri vuoka (noin 2,4 litraa) huolellisesti lähes sulalla, pehmeällä voilla ja jauhota tarvittaessa korppujauholla.

Sulata voi taikinaa varten ja jätä odottamaan. Sekoita jauhot, sokeri, siivilöity kaakaojauhe, sooda, suola ja vaniljasokeri yhteen. Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta kuori ohuelti kulhoon (älä raasta valkoista osaa, se on kitkerää). Purista appelsiineista 1 dl mehua kuoren joukkoon. Lisää jogurtti ja munat ja sekoita tasaiseksi. Sekoita jogurttiseos ja voisula jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi, vältä kuitenkin liikaa sekoittamista ettei taikinaan muodostu sitkoa.

Kaada taikina vuokaan, tasoita ja tee keskelle kuoppa, jotta kakku nousee mahdollisimman tasaisesti. Paista noin 45 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ja kumoa sitten tarjoilualustalle. Mehevimmän kakun saat, kun jäähdytät sen kuvun alla, jotta haihtuva kosteus imeytyy takaisin kakkuun.

Kategoriat

Kahvikakut

Avainsanat

appelsiini suklaa

Kommentit(8)

  
  • Mökkiläinen sanoo:

    Tuleeko tähän leivontakaakaojauhetta vai kaakaojuomajauhetta?

    • Hei! Käytän leivonnassa aina kunnon kaakaojauehtta, kaakaojuomajauheen mainitsen erikseen ja se on tosiaan sitten tuolla juoma nimellä. Juomajauheissa maku ei ole yhtä voimakas, joten kakku jää vaisuksi ja lisäksi niissä on jo valmiiksi sokeria, joten ne tekevät leivonnaisista liian makeita.

  • Heluna sanoo:

    Hei, tuumasin, osaisitko arvioida kuinka paljon tarvitsisi dr. Oetkerin appelsiininkuoriraastetta pussista tähän? (vihaan kuoren raastamista:D)

    • Hei Heluna! Valitettavasti siitä on jo pitkä aika, kun viimeksi käytin tuota tuotetta. Se taisi poistua juuri Suomen markkinoilta. Oliskohan ollut niin, että pussi vastaa noin 2 appelsiinia, eli 1 pussi saattaisi tähän riittää.

  • Maisa sanoo:

    Kiitos reseptistä, aivan sairaan herkullista, mehevää ja kosteaa suklaakakkua! Kuin Fazerinaa kakkuna

  • Nimetön sanoo:

    Korvaako kaakaojauhe reseptissä suklaan?

    • Kyllä, reseptiin tulee runsaasti kaakaota, mikä tuo suklaan maun kakkuun. Halutessaan kakkuun voi lisätä myös rouhittua suklaata.

Samankaltaisia kirjoituksia