Kesäkurpitsa-suklaakakku
15 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
- 175 g voita
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2¾ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 kananmunaa (mieluiten L-kokoisia)
- 4 dl kesäkurpitsaraastetta
Ohjeet
Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Voitele ja jauhota kahvikakkuvuoka leivontakaakaojauheella.
Sulata voi. Pese keskikokoinen kesäkurpitsa ja raasta se karkeaksi raasteeksi, raastetta pitäisi olla noin 4 dl.
Siivilöi vehnäjauhot, kaakaojauhe, sokeri, vaniljasokeri, sooda ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää kananmunat, sulatettu voi ja kesäkurpitsaraaste. Kääntele taikina sekaisin, älä kuitenkaan vatkaa ettei taikinaan muodostu sitkoa ja kakun rakenne kärsi.
Kaada taikina vuokaan ja paista noin 45 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa.
Kiva olisi nähdä myös poikkileikkaus kakusta. Moni kakku päältä kaunis..? Ja onko kukaan lukija kokeillut miltä tämä maistuu?
Hei Mutu! Kakku on ihan perinteinen kahvikakku, joten sisäkuvaa en tästä tullut ottaneeksi. Se on siis sisältä hyvin samankaltainen kuin päältäkin. Instagramin puolella sain viime vuonna tästä kommenttia lukijoilta, että oli iahnan mehevä ja maukas.
Pitäiskö olla yhtään sokeria
Hei ja pahoittelut virheestä. Tosiaan sokeria piti olla mukana. Nyt ohje on korjattu, kiitos viestistä.
Tähän kakkuun ei tule siis muuta sokeria kuin tuo vaniljasokeria?
Hei ja kiitos kommentistasi! Ohjeessa oli valitettavasti virhe ja sokeri oli jäänyt puuttumaan. Ohje on nyt korjattu.