Kinuski-taatelikakku
30 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 250 g kuivattuja taateleita
- 2 dl vettä
- 200 g voita
- 2 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl soodaa
- 3½ dl vehnäjauhoja
Kuorrute
- 100 g voita
- 2 dl fariinisokeria
- 1 dl kuohukermaa
- 4 dl tomusokeria
- ½ tl suolaa
Ohjeet
Mittaa taatelit ja vesi kattilaan. Keitä kunnes taatelit pehmenevät (5–10 minuuttia). Ota kattila ja lisää joukkoon voi. Sekoittele välillä, kunnes voi on sulanut.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jogurtti ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri ja sooda. Kääntele kevyesti sekaisin. Lisää lopuksi taateliseos.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (noin 35x35 cm) ja paista 175 ℃:ssa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
Valmista seuraavaksi kuorrute. Mittaa voi, fariiinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon tomusokeri. Mausta suolalla. Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen leikkaamista.
Näyttää hyvältä
Ja varmaan maistuukin
Kiitos! Tämä on kyllä hyvää, kinuski toimii loistavasti taatelikakun kanssa.