Kinuski-taatelikakku

Kinuski-taatelikakku

23. 12. 2020
Taatelikakku paistuu herkullisen meheväksi uunipellillä. Kun kuorrutat kakun kinuskilla, se on entistä vastustamattomampi.

Tämä on resepti, jonka suunnittelin Leivotaan lehden ekstranumeroon, Hyvää Joulua. Lehti on kuitenkin myyty jo loppuun useista pisteistä ja monet ovat toivoneet reseptiä itselleen. Päätin sen julkaista nyt hyvän joulun toivotuksen myötä kaikille, ketkä eivät tuota lehteä ehtineet saamaan käsiinsä.

Taatelikakku on aina kuulunut jouluihimme ja ilman sitä joulupöytä ei vain ole täydellinen. Nyt halusin yhdistää tuon perinnereseptin uuteen suosikkiini, nimittäin suolakinuskiin. Viime aikoina olen tehnyt paljon kinuskireseptejä ja vuoden alussa kehittelin mm. nämä herkulliset suolakinuski-mokkapalat, jotka saavuttivat valtavan suosion. Nyt halusin leipoa taatelikakun pellille ja kuorruttaa sen tuolla kinuskilla. Yhdistelmä olikin mitä mainioin. Tästä on myös helppo pakastaa osa paloista, joten koko pellillistä ei tarvitse syödä kerralla.

Tämän myötä toivotan teille kaikille oikein ihanaa ja rauhallista joulua! Palataan heti joulun jälkeen herkullisilla uuden vuoden resepteillä.

kinuski-taatelikakku
kinuski-taatelikakku

Kinuski-taatelikakku

30 annosta / 30 - 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 250 g kuivattuja taateleita
  • 2 dl vettä
  • 200 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl soodaa
  • 3½ dl vehnäjauhoja

Kuorrute

  • 100 g voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • 4 dl tomusokeria
  • ½ tl suolaa

Ohjeet

Mittaa taatelit ja vesi kattilaan. Keitä kunnes taatelit pehmenevät (5–10 minuuttia). Ota kattila ja lisää joukkoon voi. Sekoittele välillä, kunnes voi on sulanut.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jogurtti ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri ja sooda. Kääntele kevyesti sekaisin. Lisää lopuksi taateliseos.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (noin 35x35 cm) ja paista 175 ℃:ssa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista seuraavaksi kuorrute. Mittaa voi, fariiinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon tomusokeri. Mausta suolalla. Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen leikkaamista.

Kommentit(8)

  
  • Sj sanoo:

    Voiko tätä tehdä edellisenä päivänä? Miten silloin toimii?

    • Voi tehdä oikein hyvin edellisenä päivänä tai jo parikin päivää ennen tarjoilua. Voit leikata valmiiksi paloiksi, kun kuorrute on jähmettynyt ja säilöä tiiviiseen rasiaan jääkaappiin. Laita silloin kerrosten väliin leivinpaperia.

  • Kotileipuri sanoo:

    Kuinka saat tästä piirakasta leikattua noin kauniita paloja? Itse kun leikkaan, muruset sotkevat ja kinuskin reunat jäävät epäsiisteiksi. Mikä on leikkamisen salaisuus?

    • Leikkasin palat sahalaitaisella veitsellä, kun kuorrute oli jähmettynyt jääkaapissa jonkin aikaan. Veitsi kannattta välillä pyyhkäistä puhtaaksi. Jos haluaa oikein tarkkaa jälkeä, veistä voi vähän lämmittää kuumassa vedessä ja sitten pyyhkäistä kuivaksi ennen leikkaamista.

  • Jauhis sanoo:

    Nuo koristeet on varmaan kaupasta? Mikä firma tekee ja mistä kaupoista niitä saa?

    • Hei! Koristeet ovat Dr.Oetkerin Taste of Christmas white chocolate snowflakeseja ja niitä löytyy ainakin suurempien markettien leivontahyllyistä.

  • Nimetön sanoo:

    Näyttää hyvältä
    Ja varmaan maistuukin

Samankaltaisia kirjoituksia