Korvapuustikahvikakku
20 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 7 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 250 g voita
- 3 dl sokeria
- 4 munaa
- 3 tl vanilja-aromia
- 2½ dl maitoa
- 1 dl fariinisokeria
- 1 rkl kanelia
- 1 rkl vehnäjauhoja
Kuorrutus (halutessa)
- 2 dl tomusokeria
- 1 rkl maitoa
- 1 tl kanelia
- 1 rkl raesokeria
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 175 °C:seen. Voitele ja jauhota suuri kahvikakkuvuoka (2½ l). Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja kardemumma omassa kulhossaan. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa vielä muutama minuutti. Lisää munat yksitellen ja jatka vatkaamista, kunnes massa tuntuu ilmavalta. Jos vaahto uhkaa erottua munia lisätessä, lisää ruokalusikallinen jauhoseosta jokaisen munan lisäyksen välillä. Sekoita vanilja-aromi maitoon. Kääntele jauhoseos vaahtoon vuorotellen nesteiden kanssa. Sekoita fariinisokeri, kaneli ja 1 rkl vehnäjauhoja yhteen.
Kaada kolmasosa taikinasta esivalmisteltuun vuokaan. Ripottele päälle puolet kaneliseoksesta. Toista sama uudelleen ja peitä lopulla taikinalla. Pyöräytä veistä taikinassa muutama kerta, jotta kaneliraita kuvioi taikinaa hieman.
Paista kakkua uunin alatasolla noin 60 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan (jos käytät Nordic Waren vuokia min 15 min) ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin.
Kuorrutus
Kuorrutus ei ole kakkuun välttämätön, mutta jos tahdot korostaa kanelin makua, se kannattaa tehdä. Mittaa kuorrutteen ainekset kulhoon. Lisää tarvittaessa maitoa, jotta saat valuvan kuorrutteen. Kaada kuorrute kakun päälle. Koristele raesokerilla
Kommentit(0)