Korvapuustikahvikakku

Korvapuustikahvikakku

29. 08. 2019
Korvapuustikahvikakku, mikä ihana sanahirviö. Kamalasta nimestä huolimatta tämä kakku meni suoraan kahvikakkulistani kirkkaaksi ykköseksi.

No niin. Korvapuustiperhe on odottanut taas hetken perheenlisäystä, joten oli aika ruveta suunnitteluhommiin. Tämä resepti on oikeastaan vain odottanut keksimistään, enkä voi ymmärtää ettei se oikeastaan ole aiemmin tullut mieleen. Nimittäin korvapuustin makuinen kahvikakku!

Ihastelin yhtenä päivänä Nordic Waren vuokiani ja halusin pitkästä aikaa päästä leipomaan niillä jotain. Pidin todella paljon tästä aiemmin tekemästä vaniljaisesta kahvikakusta ja sen rakenteesta, joten päätin ottaa sen pohjaksi seuraavalle reseptille. Mietin pitkään erilaisia makuyhdistelmiä, kunnes tuo korvapuusti taas jostain kohosi mieleeni. Innostuin ideasta niin, että muut työt saivat siirtyä syrjään ja tätä oli pakko päästä toteuttamaan heti. Mietin hetken toteuttaisinko kakun tiikerikakun tapaan kardemummaisella ja kanelisella taikinalla, mutta ajattelin, että kaneli jää liian laimeaksi. Niinpä maustoin taikinan ainoastaan kardemummalla ja ripottelin taikinakerrosten väliin reilusti kanelilla maustettu fariinisokeria. Tämä antoikin kakulle ihanan mehevät raidat, jotka muistuttavat korvapuustin täytteestä.

Kakun paistuessa uunista tuli niin hyvä tuoksu, että oli oikeasta vaikea malttaa odottaa kakun jäähtymistä. Tein kakulle vielä helpon kuorrutteen, jota en kyllä oikeastaan edes ehtinyt kunnolla laittaa kakun päälle. Eli hyvää oli.

Korvapuustikahvikakku

20 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 250 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 3 tl vanilja-aromia
  • 2½ dl maitoa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 rkl kanelia
  • 1 rkl vehnäjauhoja

Kuorrutus (halutessa)

  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl maitoa
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl raesokeria

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 175 °C:seen. Voitele ja jauhota suuri kahvikakkuvuoka (2½ l). Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja kardemumma omassa kulhossaan. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa vielä muutama minuutti. Lisää munat yksitellen ja jatka vatkaamista, kunnes massa tuntuu ilmavalta. Jos vaahto uhkaa erottua munia lisätessä, lisää ruokalusikallinen jauhoseosta jokaisen munan lisäyksen välillä. Sekoita vanilja-aromi maitoon. Kääntele jauhoseos vaahtoon vuorotellen nesteiden kanssa. Sekoita fariinisokeri, kaneli ja 1 rkl vehnäjauhoja yhteen.

Kaada kolmasosa taikinasta esivalmisteltuun vuokaan. Ripottele päälle puolet kaneliseoksesta. Toista sama uudelleen ja peitä lopulla taikinalla. Pyöräytä veistä taikinassa muutama kerta, jotta kaneliraita kuvioi taikinaa hieman.

Paista kakkua uunin alatasolla noin 60 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan (jos käytät Nordic Waren vuokia min 15 min) ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin.

Kuorrutus

Kuorrutus ei ole kakkuun välttämätön, mutta jos tahdot korostaa kanelin makua, se kannattaa tehdä. Mittaa kuorrutteen ainekset kulhoon. Lisää tarvittaessa maitoa, jotta saat valuvan kuorrutteen. Kaada kuorrute kakun päälle. Koristele raesokerilla

Kategoriat

Kahvikakut

Avainsanat

korvapuusti

Kommentit(2)

  
  • Jeppu sanoo:

    Hei, onnistuukohan tämä kakku tehdä gluteenittomista jauhoista? Tarkoitus olisi tehdä rippijuhliin kyseistä kakkua ja jos tarvitseekin tehdä gluteenittomaksi niin ajattelin ensin kysyä neuvoa ennenkuin lähden itse kokeilemaan

    • Hei Jeppu! Voit tehdä kakun myös gluteenittomista jauhoseoksesta, mutta paistoaika saattaa hieman muuttua ja kakusta tulee vähän murenevampi.

Samankaltaisia kirjoituksia