Banana split -kakku

05. 03. 2019
Tämä kakku tuo kesän kylmäänkin talvipäivään. Klassikkojäätelöannoksen maut sisältävä kakku sopii myös vegaaneille.

Tänään herätessä maa oli taas valkoisena, mutta jotenkin kevätmielellä täällä mennään silti. Lumi oli jo sulanut viime viikkoina yllättävän paljon ja vaikka pidänkin talvesta, huomaan silti jo suunnittelevani kesän istutuksia (ainakin syötäviä kukkia tulee takapihalle paljon) ja iloitsevani räystäistä tippuvista vesipisaroista. Linnut laulavat jo reippaasti ja ensimmäiset siitepölytkin ehtivät jo kulkeutua Helsinkiin. Kevät on siis selvästi tulossa ja sen kunniaksi leivonnaisetkin alkavat saada raikkaita makuja ja ihanan värikästä ilmettä.

Kerroinkin jo aiemmin, että sain ihanan pyynnön suunnitella tämän vuoden Leivotaan -lehtiin Dr Oetkerille kokonaisen sarjan herkullisia leivonnaisia. Ensimmäisenä herkuteltiin vaniljaisella kahvikakulla, mutta tämän kuun idea on kaikkea muuta kuin vaniljaa. Olen jonkun verran suunnitellut vegaanisia reseptejä viime kuukausien aikana ja se on ollut aivan loistavaa vaihtelua. Markkinoille on tullut viimeisen vuoden aikana aivan käsittämätön määrä uusia vegaanituotteita ja valikoima on jo mahdottoman hyvä. Olenkin testaillut eri tuotteita ja löytänyt aika hyvin ne omat suosikkini. En ole oikein koskaan tullut sinuiksi soijavalmisteiden kanssa, mutta nyt kaurapohjaiset tuotteet ovat löytäneet tien suoraan sydämeeni. Kaurassa on ihanan pehmeä maku ja se sopii loistavasti leivontaan. Aivan kerman kaltainen maku ei toki ole, mutta mielestäni sen ei tarvitsekaaan olla.

Epäilin pitkään myös vegaanisia hyydyttäjiä, mutta ainakaan vegegelin kanssa ei ole koskaan ollut ongelmia. Se toimii hyvin samalla tavalla kuin liivate, mutta vaatii pienen kiehautuksen. Vegegel myös jähmettyy kohtalaisen nopeasti, joten on hyvä valmistella muut komponentit ennen vegegelin lisäämistä massaan, esimerkiksi kerma on hyvä vaahdottaa valmiiksi ennen vegegelin kiehauttamista.

Tämä kakku oli aivan ihanaa ja se tuo juuri loistavasti mieleen banana split -jäätelöannoksen. Joten epäilijätkin, kannattaa kokeilla.

Banana split-kakku

15 annosta / yli 60 min / keskitaso MMUV

Ainesosat

Pohja

  • 150 g vegaanisia suklaatäytekeksejä
  • 50 g maidotonta margariinia

Mansikkatäyte

  • 1¼ dl kauravispiä
  • 200 g mansikoita
  • ¾ dl sokeria
  • 150 g kauratuorejuustoa
  • 1 pss Dr Oetker Vegegeliä

Banaanitäyte

  • 1¼ dl kauravispiä
  • 150 g kauratuorejuustoa
  • 2 banaania
  • 1 sitruunan mehu
  • ¾ dl sokeria
  • 1 pss Dr Oetker Vegegeliä
  • 1 tl Dr Oetker keltaista elintarvikeväriä

Koristelu

  • 100 g tummaa suklaata
  • 60 g maidotonta margariinia
  • 1 dl kauravispiä
  • 5 mansikkaa
  • 2 rkl Dr Oetker Sprinkles mixiä

Ohjeet

Pohja

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. noin 22 cm). Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella painellen. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos esivalmistellun vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Mansikkatäyte

Vaahdota kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta mansikat sokerin kanssa. Vatkaa kauratuorejuusto ja puolet mansikkasoseesta yhteen. Kaada loput mansikkasoseesta kattilaan. Sekoita joukkoon vegegel ja kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu. Kaada kuuma seos tuorejuuston joukkoon koko ajan vatkaten. Kääntele joukkoon kauravispi ja levitä täyte heti pohjan päälle. Laita jääkaappiin banaanitäytteen valmistuksen ajaksi.

Banaanitäyte

Vaahdota kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta banaanit sitruunamehun ja sokerin kanssa. Vatkaa kauratuorejuusto ja puolet banaanisoseesta yhteen. Kaada loput banaanisoseesta kattilaan. Sekoita joukkoon vegegel ja kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu. Kaada kuuma seos tuorejuuston joukkoon koko ajan vatkaten. Kääntele joukkoon kauravispi ja levitä täyte heti mansikkatäytteen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Koristelu

Sulata suklaa ja margariini ja sekoita tasaiseksi. Irrota kakku vuoasta ja aseta se tarjoilualustalle. Kun suklaa-margariiniseos on noin 32 °C, kaada se kakun päälle ja levitä lusikalla varovasti kohti reunoja. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi minuutiksi.

Vaahdota kauravispi ja siirrä se tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota kakun päälle ruusukkeita kauravispistä. Viimeistele koristelu mansikoilla ja koristerakeilla.

Yhteistyössä:

Kommentit(6)

  • Mari sanoo:

    Hei, näyttää täydelliseltä!! HUOMENNA kokeilen, meillä ristiaiset ylihuomenna.kai kakku voi tehdä huomenna heti aamulla vaikka ristiaiset vasta LAUANTAINA iltapäivällä (RESEpTISSA lukee yön YLI) Ja oletko kokeillut PAKKASTAA sitä?? . Suunnittelen tupla annos, kakkun pohja 28.saa antaa vinkkejä, otan mielelläni vastaan

    • Liisa sanoo:

      Hei Mari! Kakku säilyy jääkaapissa esim. kuvulla suojattuna oikein hyvin pari päivää, tosin banaanikerros saattaa alkaa hieman tummumaan väriltään pitkässä säilytyksessä. En valitettavasti ole ehtinyt testata vegegeeliin tehtyjen kakkujen pakastamista, enkä tiedä miten tämä toimii sulaessaan. Yritän ehtiä testata tätä jossain vaiheessa, mutta valitettavasti siitä ei tähän kertaan ole sinulle apua.

  • Sanna sanoo:

    Hei. Ihana ohje, tyttären synttäreille ajattelin kokeilla. Onnistuisikohan tämä Ihan samalla ohjeella ja määrillä jos vaihtaa tuotteet ns ihan ”normaaleIksi” kermaKsi ja tuorejuustOksi yms?

    • Liisa sanoo:

      Moi Sanna! Hyvin samanlaisilla määrillä voi mennä, tosin kaurakerma vaahtoutuu tilavuudeltaan aivan valtavaksi, joten korvaisin tuon 1¼ dl kaurakemaa 2 dl kuohukermaa. Iloista synttärijuhlaa tyttärellesi, toivottavasti kakku maistuu.

  • Ilona sanoo:

    Ihanan näköinen kakku, suloiset sävyt ja vaikuttaa herkulliselta OHJEELTA!

Samankaltaisia kirjoituksia