Vadelmatryffelikakku
15 annosta / yli 60 min / helppo G
Ainesosat
Täyte
- 300 g (2 levyä) Brunberg Laktoositonta maitosuklaata
- 4 kpl Brunberg Vadelmatryffelipatukkaa
- 3 liivatelehteä
- 100 g vadelmia (tuore tai pakaste)
- ½ dl sokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 3 dl kuohukermaa
- 150 g tuoreita vadelmia
Pohja
- 7 kpl Brunberg Vadelmatryffelipatukkaa
Koristelu
- 1 dl kuohukermaa
- 1 tl sokeria
- 50 g vadelmia
- 1 kpl Brunberg Vadelmatryffelipatukka
Ohjeet
Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka (noin 10 x 30 cm) leivinpaperilla. Sulata suklaa ja jätä odottamaan. Paloittele täytteen vadelmatryffelipatukat pieniksi kuutioiksi.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa 100 g vadelmia kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä sokerin kanssa, kunnes vadelmista irtoaa nestettä. Anna vadelmien kiehua 3 minuuttia ja paseeraa sitten siivilän läpi, jotta saat sileää sosetta. Sulata joukkoon pehmenneet liivatteet.
Vatkaa tuorejuusto ja kerma pehmeäksi vaahdoksi. Kaada vadelmasose joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää suklaasula. Kääntele viimeisenä joukkoon vadelmatryffelipatukan palat ja tuoreet vadelmat. Kaada mousse esivalmisteltuun vuokaan. Painele päälle pohjan Vadelmatryffelipatukat. Anna asettua vähintään tunti pakastimessa tai jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Kumoa kakku tarjoilualustalle. Pursota päälle sokerilla maustettua kermavaahtoa. Viimeistele vadelmatryffelipatukan paloilla ja vadelmilla.
Kommentit(0)