Kaakaobaari

13. 12. 2016
Hyvin suunniteltu kaakaobaari on kaunis katsella ja herkullinen maistella.

nutellakaakao2

Lucian päivästä huolimatta en tarjoile tänään perinteisiä sahramilla maustettuja Luciapullia eli lussekatteja vaan kaakaota kaikilla mausteilla. Tosin lapsena yksi lempiherkusitani oli pullamössö eli kaakaoon murennettu pulla, joten saadaanhan nämäkin etäisesti liitettyä toisiinsa.

Joulun ajan kaakobaari on ihana lisä lämpimien juomien valikoimaan. Olen nimittäin lämpimien juomien suurkuluttaja. Hörpin suunnattomat määrät kahvia, teetä ja joulunaikaan (tai jos syys-maaliskuu lasketaan joulunajaksi) myös glögiä. Toisinaan yritän vähentää kahvin juontia, mutta vähitellen määrä alkaa taas kohota. Ihailin itseasiassa tänään kaupassa kahvimukia, joka kiteytti osuvasti ajatukseni kahvin juonnista: “I could stop drinking coffee, but I’m not a quitter”. Sen sijaan, että lopettaisin kahvin juonnin näin joulun tienoilla, aion korvata osan siitä kaakaolla, mistä päästäänkin päivän aiheeseen eli kaakaobaariin.

Erilaiset herkkubaarit ovat olleet viime vuosina kovasti muodissa. Kauniisti sommitellusta buffetista voi itse koota haluamansa juomat, karkit tai jälkiruoat. Buffettien kasaaminen on helppoa ja hauskaa, ja kauniisti kasattuna ne tuovat kotiin mukavaa tunnelmaa. Herkullisen kaakaobaarin saat aikaiseksi esimerkiksi näillä aineilla.

nutellakaakaonutellakaakao3

Kaakaobaari

  • erilaisia suklaita rouheena, hippuina tai valmiiksi lusikoihin valettuna
  • pieniä vaahtokarkkeja
  • rouhittuja piparminttukarkkeja
  • karkkikeppejä
  • suklaa- ja toffeekastiketta
  • makusiirappeja

Kerää ainekset kauniisiin purkkeihin ja tarjoiluastioihin. Tarjoiluhetkellä lämmitä maito kuumaksi (suosittelen käyttämään täysmaitoa) ja sulata joukkoon noin ruokalusikallinen haluamaasi suklaarouhetta. Mausta kaakao haluamillasi mausteilla. Kun käytät karkkikeppiä kaakaon sekoittamiseen, saat kaakaon ihanan mintun maun.

 

Kategoriat

Joulu Jälkiruoat

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia