Mämmimutakakku
12 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
- 150 g tummaa suklaata
- 150 g voita
- 2 dl mämmiä
- 3 munaa
- 1½ dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- ¾ tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- ¼ tl suolaa
Ohjeet
Kuumenna uuni 200 °C:seen. Vuoraa syvä piirakkavuoka tai irtopohjavuoka (halk. 22 cm) leivinpaperilla.
Sulata voi ja suklaa, sekoita joukkoon mämmi. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa-voisula munavaahtoon. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Kääntele jauhoseos munavaahtoon ja kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan.
Paista kakkua noin 20–25 minuuttia tai kunnes reunat ovat kypsyneet, mutta keskusta on vielä pehmeää. Anna kakun jäähtyä hieman ja tarjoile jäätelön kanssa.
Miten resepti pitäisi soveltaa vakka yhdelle tai kahdelle ihmiselle?
Tekisin kolmasosa annoksen taikinaa ja jakaisin sen tukeviin muffinivuokiin.
Maistuuko tuo mämmi paljonkin tuossa?
Hei! Kakku maistuu enimmäkseen suklaalta. Mämmi antaa kakkuun hieman tavallista syvemmän, maltaisen maun ja ihanan mehevyyden.