Mignon-moussella täytetyt kinder-munat

Mignon-moussella täytetyt kinder-munat

11. 04. 2019
Pääsiäisen suosituimmat herkut, mignon ja kinder-munat yhdessä jälkiruoassa. Näillä voisi herkutella useamminkin.

Viime vuosien puhutuin pääsiäisherkku on varmasti ollut kaupan hyllyiltä nopeasti kadonneet, täytetyt pääsiäismunat. Nuo valmiit pääsiäismunat eivät olleet ihan omaan makuuni (mikä on aika harvinaista, ettei suklaa maistu), mutta sen sijaan kotitekoisten versioiden kilpavarusteluun osallistun erittäin mielelläni. Olen aiemmin useana vuonna on tullut jo testattua erilaisia versioita, mutta tämä pitkään mielessä muhinut ajatus on ehdottomasti se paras.

Pääsiäisen parhaat herkut (mämmin lisäksi), ovat ehdottomasti mignon- ja kinder-munat. Joka pääsiäinen näitä on saatava ja jotain uutta herkkuakin näistä tulee usein kehiteltyä. Viime vuoden hitti oli ehdottomasti kinderpiirakasta alkunsa saanut idea, nimittäin kinder-brownie. Jokainen blogin-lukija varvasti tuntee innostukseni erilaisiin brownie-leivonnaisiin ja tämä oli taas yksi lisä minulle niin rakkaaseen brownie-perheeseen. Halusin herkusta hieman kinderpiirakkaa vähemmän makean version ja voikreemin sijaan täytteeseen piti tulla oikeaa maitokreemiä. Yhdistelmä olikin oikein mainio ja ajatuskin nostattattaa edelleen veden kielelle.

Nyt kuitenkin tämän pääsiäisen jälkiruokaherkkuun, joka sai miellä suuren suosion. Olen jo pitkään suunnittellut tekeväni mignonista kakun, mutta nyt päädyin kuitenkin täytettyjen pääsiäismunien suosion vuoksi tekemään tällaisen jälkiruokaversion. Erinomainen valinta, voisin sanoa. Pehmeä mousse herkullisesta suklaakuoresta tarjoiltuna on elegantti ja ennen kaikkea maukas jälkiruoka hienompaankin juhlapöytään.

Mignon-moussella täytetyt kinder-munat

8 annosta / 30 - 60 min / keskitaso GMU

Ainesosat

  • 2 kpl (104 g ) mignon-munia
  • ½ dl kevytmaitoa
  • 1¼ dl vispikermaa
  • 4 kinder-munaa
  • pääsiäiskarkkeja koristeluun

Ohjeet

Paloittele mignon-munat kulhoon. Lämmitä maito ja kaada mignonien päälle. Sekoittele, kunnes saat tasaisen massan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kerma kahdessa osassa mignon-sulan joukkoon. Älä vatkaa, ettei seos juoksetu. Siirrä seos pursotinpussiin ja anna asettua jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Halkaise kinderit varovasti. Terävällä veitsellä saumaa pitkin kiertäminen helpottaa avaamista. Aseta puolikkaat tukevasti tarjoilualustalle (tarvittessa voit tasoittaa pohjaa leikkaamalla siitä pienen palan pois, mutta huoneenlämpöisenä pohja tasoittuu myös varovasti lautasta vasten painamalla). Pursota mignon-vaahto kinder-puolikkaisiin. Koristele pääsiäisrakeilla. Säilytä munat jääkaapissa tarjoiluun asti.

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia