Kinder-kakku

18. 03. 2016
Korkea ja näyttävä suklaakakku kruunaa pääsiäisen juhlapöydän.

Viime vuosien pääsiäisajan hittiherkku on ehdottomasti ollut ihana ja herkullinen kinderpiirakka. Tänä vuonna piirakan rinnalle on noussut mahtavan liioitellusti koristellut kinder-kakut. Törmäsin ensimmäistä kertaa kinder-kakkuun baking of -Marian tekemänä ja ihastuin heti. Pinterestiä selatessani eteen alkoi tulla mitä ihanampia kinder-kakkuja, joten pakkohan minunkin oli kehitellä kakusta oma versioni.

Päädyin tekemään täytekakun, mutta ohjeesta voi hyvin tehdä myös moussekakun. Pohjaksi moussekakulle sopii loistavasti myös dominoista tai oreoista tehty keksipohja, kuten tässä kakussa. Kakussa on ihanaa, samettisen pehmeää valko- ja maitosuklaamoussea, pehmeää kaakaopohjaa, valkosuklaaganachea ja paljon, paljon, paljon erilaisia kinder-suklaita.

Pieneen vuokaan tehtynä kakusta tulee todella korkea. Pidän paljon pienistä, mutta korkeista kakuista, korkeus tekee kakusta näyttävän näköisen. Voit kuitenkin tehdä kakun myös suurempaan vuokaan (halk. 20 cm). Silloin pohjan ohje kannattaa kuitenkin kertoa 1,5:llä, että saat halkaistua pohjan paiston jälkeen. Täytevälit ovat kakussa niin korkeita, että ne riittävät myös hieman suurempaan vuokaan.

Kinder-kakku (10 palaa)

Mehevä suklaakakkupohja

  • 50 g voita
  • 3 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • ½ tl soodaa
  • ¾ dl ranskankermaa

Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. 15 cm). Voitele vuokien reunat voilla.

Sulata voi ja jätä odottamaan. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet kulhoon ja sekoita yhteen. Kääntele jauhoseos varovasti munavaahtoon. Lisää viimeisenä ranskankerma ja sulatettu voi. Jaa taikina vuokiin ja paista 175 asteessa 25-30 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Halkaise pohjat jäähtyneenä kahdeksi levyksi.

Valmistele vuoka kakun kokoamista varten asettamalla erittäin korkea kalvoreunus irtopohjavuoan reunoille (voit myös käyttää kahta irtopohjavuoan reunusta päällekkäin teippaamalla niiden reunan tiiviisti yhteen. Tee seuraavaksi täytteet.

kinderkakku2kinderkakku3

Suklaamousset

  • 150 g valkosuklaata
  • 100 g maitosuklaata
  • 3 liivatetta
  • 3 keltuaista
  • 2 rkl sokeria
  • 1 1/2 dl kevytmaitoa
  • 5 dl kuohukermaa

Rouhi suklaat omiin kulhoihinsa. Laita liivatteet pehemenemään kylmään veteen. Laita maito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Kaada kuuma maito keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Kaada vaahto takaisin kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu. Ota kattila liedeltä ja liuota joukkoon pehmenneet liivatteet. Kaada 2/3 seoksesta siivilän läpi rouhitun valkosuklaan päälle ja loput maitosuklaan päälle. Sekoittele tasaiseksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele 2/3 osaa valkosuklaaseokseen ja loput maitosuklaaseoksen joukkoon.

Aseta ensimmäinen pohja irtopohjavuoan sisään. Kaada puolet valkosuklaamoussesta pohjan päälle. Nosta päälle toinen pohja ja täytä seuraava väli maitosuklaamoussella. Levitä kolmannen pohjan päälle loppu valkosuklaamousse ja nosta viimeinen pohja kanneksi. Anne jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai mieluiten seuraavaan päivään.

Koristelu

  • 100 g valkosuklaata
  • 2 rkl kuohukermaa
  • erilaisia kinder-makeisia

Lämmitä suklaata ja kermaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita seos tasaisesti ja levitä varovasti kakun päälle. Jos haluat ohjailla ganachen valumista tarkemmin kannattaa ganache laittaa pursotinpussiin ja pursottaa sitä varovasti reunan yli halaumistasi kohdista.

Koristele kakku liioitellusti karkeilla ja kekseillä.

Kommentit(0)

Samankaltaisia kirjoituksia