Pääsiäisen parhaat leivonnaiset

Pääsiäisen parhaat leivonnaiset

05. 04. 2020
Pääsiäisen leivonnaisissa maistuvat suklaamunat ja mämmi. Valitse omaan pääsiäispöytääsi vaikka helppo kinderkakku tai herkulliset minttu-suklaapalat.

Pääsiäinen kolkuttelee ovelle, joten on aika miettiä, millä sitä herkuttelisi pyhinä. Tänä vuonna ei suurempia juhlia pidetä, mutta meillä ainakin juhlan tuntua kotiin loihditaan sopivilla herkuilla. Ensi viikolla luvassa on vielä uutta makeaa reseptiä ja sen lisäksi yksi herkullinen suolainen, mitä kelpaa nauttia pääsiäisena ja muutenkin. Näitä odotellessa katse kannattaa kuitenkin suunnata blogista jo löytyviin herkkuihin ja esittelenkin nyt pari suosikki-ideaani pääsiäispöytään.

Pääsiäisen perinnemaku on ehdottomasti mango, joten voin lämpimästi suositella tätä herkullista mangojuustokakkua, joka kätkeytyy browniepohjien väliin, hauskan kuorrutteen alle. Kakku koristelellaan erittäin helpolla linnunpesällä. Pesä on tehty suklaaseen kastetuista suolatikuista ja menisi kyllä meillä jälkiruokana ihan ilman kakkuakin.

Toinen pääsiäisen ehdoton suosikkikakkuni on helppo kinderkakku. Tämän kinderkakun täyteläisyyden salaisuus on kondensoitu maito, joka antaa kakulle kindermäisen maun. Ja jos pääsiäismunat ovat sinulle pääsiäisen tärkein juttu, voin lämpimästi suositella näitä täytettyjä pääsiäismunilla, jossa yhdistyy pääsiäisen klassikot, eli mignonmunat ja kinderit.

pääsiäiskakku
täytetyt pääsiäismunat

Viime vuosien suosikki on ollut kinderpiirakka, josta tein oman tulkintani brownie-muodossa. Kinderbrowniessa browniepohjan päällä on paksu kerros herkullista maitokreemiä ja pinnalla ohut kerros maitosuklaata ja tämä on kyllä yksi suosikkibrownieistani. Pääsiäiseen voisi toisaalta sopia aivan mainiosti myös tiramisu-brownie, jos kaipaat jotain hieman aikuisempaan makuun sopivaa.

Koska oman pääsiäiseni ehdoton herkku on mämmi, on siitäkin tullut tehtailtua erilaisia herkkuja. Mämmimutakakku on ihanan maltainen ja täyteläinen mutakakku, joka täydentyy ihanasti mämmijäätelöllä.

kinderbrownie
tiramisubrownie

Kinderpiirakan minttuversio sopii loistavasti myös pääsiäispöytään. Pellillisestä riittää vaikka pääsiäisen jokaisella päivälle ja leipominen sujuu lähes yhtä helposti kuin mokkapalojen valmistus. Ja jos jääkaapista on kiva käydä silloin tällöin hakemassa pieni pala jotain herkkua, suosittelen näitä creme brulee -paloja, ne ovat juuri sellaisia "jospa vielä ottaisin pienen palan" leivonnaisia.

minttu-suklaapalat
creme brulee-palat

Kakkujen ystävä taikoo pääsiäispöytäänsä herkullisen porkkanakakun. Mehevä ja mausteinen porkkanakakku peitetään tuorejuustokreemillä ja koristetaan pääsiäiseen sopivaksi kauniilla pursotuksilla ja pienillä pääsiäismunilla. Toinen klassikkokakku on tietenkin uunissa paistettu juustokakku, joka muistuttaa hieman pashaa. Lempikakkuni raikastetaan passionilla, mikä sopii mielestäni pääsiäiseen yhtä täydellisesti kuin mango tai persikka.

porkkanakakku
passionjuustokakku

Pääsiäisherkkuja lisää vielä ensi viikolla, sillä aikaa kannattaa kokeilla näitä.

Kategoriat

Pääsiäinen

Avainsanat

mämmi suklaa

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia