Nopea ja helppo kinderkakku

18. 04. 2019
Vain viidestä raaka-aineesta syntyvä kinderkakku ihastuttaa helppoudellaan. Makea maitotiiviste tekee kakusta ihanan täyteläisen ja pehmeän.

Jos pääsiäsenä haluaa nauttia ja päästä leivonnassa hieman vähemmällä, tämä muutaman raaka-aineen kakku on loistava valinta. Kinderkakkuja on varmasti nähty huikea määrä viime vuosina, mutta tämä resepti ihastuttaa yksinkertaisuudellaan. Mausta ei siitä huolimatta tarvitse tinkiä, sillä kakku ei häviä maussa vaativimmillekaan versioille. Kakun ihanan täyteläisten moussejen salaisuus on valmis maitotiiviste, joka tekee moussejen rakenteesta ihanan pehmeän. Moussen maitotiiviste jäljittelee myös mielestäni paremmin autenttista kinderin makua, kuin pelkkä valkosuklaa. Suklaa riittää loistavasti pitämään kakun kasassa, joten se ei kaipaa lainkaan liivatetta tai muita hyydyttäjiä.

Jos haluat kakusta hieman vähemmän makean, kannattaa maitosuklaan sijasta käyttää tummaa suklaata, mutta toisaalta juuri tuo makeus ja maitosuklaa saavat kakun maistumaan esikuvaltaan.

Muihin herkullisiin pääsiäisvinkkeihin pääset tästä.

Kinder-moussekakku

12 annosta / 30 - 60 min / helppo MU

Ainesosat

  • 175 g vaniljatäytekeksejä (esim. domino)
  • 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
  • 200 g maitosuklaata
  • 200 g valkosuklaata
  • 4 dl kuohukermaa

Koristelu

  • kinder-munia ja makeisia

Ohjeet

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Vuoraa myös vuoan reunat tai öljyä ja tomusokeroi reunus.

Murskaa keksit hienoksi rouheeksi. Sekoita joukkoon 2 rkl kondensoitua maitoa ja painele seos vuoan pohjalle.

Sulata suklaat omissa kulhoissaan. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetken. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon loput kondensoidusta maidosta. Jaa seos kahteen osaan. Kääntele maitosuklaa nuolijaa käyttäen toiseen osaan. Levitä maitosuklaatäyte pohjan päälle. Toista sama valkosuklaan kanssa ja levitä täyte varovasti maitosuklaakerroksen päälle. Anna kakun jähmettyä pakastimessa vajaa tunti tai jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

Kategoriat

Juustokakut Pääsiäinen

Avainsanat

suklaa

Kommentit(16)

  
  • Nimetön sanoo:

    Tein ohjeen mukaan kuohukermasta ja vatkasin hyvin jämäkäksi sen ja suklaankin jäähdytin haaleaksi niin kuitenkin siitä tuli löysä, lisäisin ohjeeseen liivatetta. Maku oli ihan hyvä mutta aivan liian makea.

  • VK sanoo:

    Kakku levisi pääsiäispöydälle leikatessa, vaikka ohjeen mukaan tehty. Olisi varmaan tarvinnut vähintään tuorejuustoa tai liivatetta. Pakko laittaa pakkaseen tai kauhoa massa kulhoon. 🙁

    • Todella harmi, että kakku epäonnistui. Kakku kyllä pitää muotonsa hyvin ihan tällaisenaan, mutta parissa kohdassa on saattanut mennä pieleen. Oliko kerma vatkattu kunnolla vaahdoksi ja käytithän oikeaa kuohukermaa? Liian ohut vaahto ei pidä muotoaan ja vispikermasta tehty vaahto ottaa itseensä enemmän ilmaa eikä siksi välttämättä pysy yhtä hyvin koossa. Oliko suklaan annettu jäähtyä hetki ennen massaan lisäämistä? Jos suklaa kaadetaan kuumana massaan se sulattaa kermavaahdon, eikä kakku pysy enää kasassa.

  • Anneli sanoo:

    Tein tämän kakun nyt pääsiäiseksi kahvipöytään. kakku oli helppo tehdä, mutta lopputulos oli liian makea omaan makuun.Ehkä teen jotain kirpeämpää seuraavalla kerralla.

  • Sanna sanoo:

    Minä tein tätä kakkua, mielestäni ihan ohjeen mukaan, yön yli oli jääkaapissa mutta heti, kun otin koristeltavaksi aamulla ja alettiin kakkua maistelemaan, niin alkoi sulaa ja löystyä, valui melkein pöydälle :'( Vatkasin mielestäni vaahdon hyvin, mutta voi olla, että lämmin suklaa sitä vähän sulatti, vaikka yritin niitäkin jäähdyttää? Harmin paikka! No, kokeilen tehdä tästä jäätelöä myös, koska kondensoitu maito! 🙂

    • Voi miten harmi! Käytithän oikeaa kuohukermaa? Vispikermassa on pehmeämpä vaahto ja se ei välttämättä pysy yhtä hyvin kasassa. Siksi tässä ohjeessa neuvon käyttämään juuri kuohukermaa. Kuuma suklaa tosiaan voi sulattaa kermavaahdon ja silloin massasta tulee liian löysä, eikä suklaa jaksa sitä pitää kasassa.

  • HN sanoo:

    Minkä kokoiseen vuokaan tehty?

  • MH sanoo:

    Hei!

    Voiko tämän pakastaa? Vai säilyykö hyvänä seuraavaan päivään jääkaapissa?

    • Liisa sanoo:

      Moi! Oikein hyvin säilyy seuraavaan päivään, joten tuon ajan takia kakkua ei kannata pakastaa. Monet moussekakut jopa paranevat ja maut syventyvät, kun ne saavat tekeytyä seuraavaan päivään. Mitään estettä kakun pakastimiselle ei ole.

  • Juhlien järjestäjä sanoo:

    Hei,
    Kestääkö juhlapöydässä kuinka seisottaa? Mietin vain, että voisi olla lasten herkkukakku, mutta sen pitäisi kestää jonkin aikaa olla esillä pöydällä.

    • Liisa sanoo:

      Hei! Kakku kestää ihan hyvin juhlapöydässä, kunhan kerma ei ole vatkattu liian löysäksi. Tietenkin jos juhlapaikka on hyvin lämmin, kakku saattaa alkaa vähitellen pehmenemään.

  • Mievaan sanoo:

    Hei,tämä on nyt vähän tyhmä kysymys mutta, onko tuo kondensoitumaito sitä valmiiksi keitettyä vai sitä mikä pitää itse keittää kinuskiksi?

    • Liisa sanoo:

      Hei Sievaan! Eipä ole yhtään tyhmä kysymys, moni tätä välillä aprikoi. Tässä reseptissä on kyseessä se ihan keittämätön kondensoitu maito ja sitä ei tosiaan tähän keitetä lainkaan, vaan käytetään sellaisenaan. Silloin kun reseptissä käytetään valmiiksi keitettyä maitoa, mainitsen sen aina nimellä karamelisoitu kondensoitu maito tai dulce de leche.

  • Nimetön sanoo:

    Makoisa kakku, MUTta aika vetelä tuli. Itse lisäisin vähän LIIVATETTa.

    • Liisa sanoo:

      Hei! Vaahdotithan kerman kunnolla ja käytit suklaata oikean määrän? Itsellä kakku oli oikein jämäkkä, mutta jos kerma on ollut pehmeää kakku voi jäädä löysemmäksi.

Samankaltaisia kirjoituksia