Mehevä mokkapalakakku

Mehevä mokkapalakakku

20. 04. 2021
Mehevä ja voimakkaan kaakaoinen kakku viimeistellään herkulliseksi mokkapaloista tutulla kuorrutteella ja strösseleillä.

Mokkapala on rakastettu klassikko, joten rakastan tuunailla siitä erilaisia leivonnaisia. Viime vuoden suosituimpiin resepteihin kuuluivat ehdottomasti nämä mokkapalat suolakinuskikuorrutteella. Myös mokkapalakääretorttu on ollut erittäin suosittu ja siitä sainkin idean tehtailla perinteinen mokkapala jälleen uuteen muotoon.

Idea mokkapalakuorrutteella kuorrutetusta kahvikakusta on pyörinyt mielessäni jo pidempään, olen vain miettinyt millaisen kakun haluaisin tuohon pohjaksi. Liian makeaa kakusta en tahtonut, joten päädyin todella tummaan kaakaopohjaan. Mokkapalakuorrute makeuttaa kakkua juuri sopivasti ja yhdistelmä oli ainakin meidän koko perheen mielestä ihan mahtava. Ja jos kuorrute on se tärkein juttu, voit kaksinkertaistaa sen määrän ja peittää koko kakun kuorrutteella.

Kakku säilyy jääkaapissa (jos ei tule heti syödyksi) useita päiviä ja se voi siis pelastaa monta kahvihetkeä. Kakun voi myös pakastaa.

mokkapalakakku
mokkapalakahvikakku

Mokkapalakakku

20 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1¾ dl kaakaojauhetta
  • 4 dl sokeria
  • 2 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 1 dl miedon makuista öljyä (esim. rypsi)
  • 2½ dl vahvaa kahvia
  • 2 dl piimää

Kuorrute

  • 2½–3 dl tomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl kahvia
  • 2 rkl sulatettua voita
  • strösseleitä

Ohjeet

Pohja

Voitele ja jauhota suuri kahvikakkuvuoka (noin 2,4 litraa). Kuumenna uuni 175 ℃:seen.

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää nesteet ja vatkaa hyvin sekaisin. Kaada taikina vuokaan (taikina on ohutta) ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ja kumoa sitten tarjoilualustalle jäähtymään täysin. Kakusta tulee kaikista mehevin, kun annat sen jäähtyä kuvun alla, jolloin haihtuva kosteus imeytyy takaisin kakkuun.

Kuorrute

Siivilöi tomusokeri, kaakao ja vanilja kulhoon. Sekoita joukkoon kahvi ja voisula. Lisää tarvittaessa tomusokeria, jotta saat sopivan paksun kuorruteen. Viimeistele strösseleillä ja anna kuorrutteen asettua hetki ennen leikkaamista.

Kategoriat

Kahvikakut

Avainsanat

kaakao kahvi mokkapalat

Kommentit(8)

  
  • Nimetön sanoo:

    Onko munat keskikokoisia vai suuria? Tein suurilla, ja jäi melkein mutakakkumaiseksi, vaikka ei tarttunut tikkuun. Seuraavalla kerralla vähennän kahvin määrää ½ dl, josko sitten tulisi vähemmän kosteaa. Maku oli hyvä!

    • Munat on keskikokoisia, suuret mainitsen aina erikseen. Taikina on selvästi ollut vielä reilusti raaka, joskus raa’an taikinan kanssa käy valitettavasti niin, että tikku pyyhkiytyy puhtaaksi ylös vedettäessä, jos kakun pinta on jo paistunut. Kannattaa tehdä pohjaan ensin hieman tikkua suurempi reikä, jotta näet todellisen lopputuloksen.

  • Nimetön sanoo:

    Kauanko tuo kestäisi jääkaapissa?Voiko pakastaa?Kiitos

  • Nimetön sanoo:

    Eikö tuota vois pienentää normaali kokoiseen (1,8 l)vuokaan sopivaksi ohjeeksi?monellakohan on noin kammottavan kokoinen…

    • Hei! Nämä isot ja näyttävät vuoat ovat nykyisin todella yleisiä ja niihin on toivottu todella paljon sopivia ohjeita. Tottakai voit helposti pienentää ohjeen omaan vuokaasi sopivaksi. 2,4 litran vuokaan sopiva ohje pienenee 1,8 litran vuokaan soppivaksi, kun kerrot kaikki aineet 0,75. Sopivan kertoimen saat muutenkin aina jakamalla oman vuokasi koon tuolla ohjeen vuoalla.

  • Saga sanoo:

    Hei, ihana luomus. Yhdistetty kaksi minulle ihanaa makua. Voisiko tätä kuorrutetta käyttää myös donitseihin?

Samankaltaisia kirjoituksia