Mokkapalakakku
20 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1¾ dl kaakaojauhetta
- 4 dl sokeria
- 2 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 munaa
- 1 dl miedon makuista öljyä (esim. rypsi)
- 2½ dl vahvaa kahvia
- 2 dl piimää
Kuorrute
- 2½–3 dl tomusokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl kahvia
- 2 rkl sulatettua voita
- strösseleitä
Ohjeet
Pohja
Voitele ja jauhota suuri kahvikakkuvuoka (noin 2,4 litraa). Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää nesteet ja vatkaa hyvin sekaisin. Kaada taikina vuokaan (taikina on ohutta) ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ja kumoa sitten tarjoilualustalle jäähtymään täysin. Kakusta tulee kaikista mehevin, kun annat sen jäähtyä kuvun alla, jolloin haihtuva kosteus imeytyy takaisin kakkuun.
Kuorrute
Siivilöi tomusokeri, kaakao ja vanilja kulhoon. Sekoita joukkoon kahvi ja voisula. Lisää tarvittaessa tomusokeria, jotta saat sopivan paksun kuorruteen. Viimeistele strösseleillä ja anna kuorrutteen asettua hetki ennen leikkaamista.
Hei, ihana luomus. Yhdistetty kaksi minulle ihanaa makua. Voisiko tätä kuorrutetta käyttää myös donitseihin?
Kiitos Saga! Kuorrute sopii erinomaisesti myös donitseihin ja olen sitä tehnytkin, tästä linkistä löydät varsinaisen mokkapaladonitsien ohjeen.