Mokkapalakääretorttu

17. 03. 2020
Perinteiset mokkapalat kääriytyivät rullalle. Herkullinen mokkatäyte ja perinteinen kuorrute kruunaavat tämän kääretortun.

Halusin eilen leipoa lapsille jotain kivaa välipalaksi. Ensin ajattelin tehdä ihan pullaa, mutta sitten ajatus lähti harhailemaan jossain uudessa. Koska korvapuustileivonnaisia on tehty jo jos jonkin muotoisia, päätin ottaa käsittelyyn seuraavan leivonnaisen, nimittäin lasten ikisuosikin; mokkapalat. Mokkapaloista olenkin tehnyt jo mm. erilaisia leivoksia ja donitseja, mutta tällä kertaa halusin kääriä mokkapalat rullalle. Luulen, että olen mokkapalakääretorttua jo joskus nähnytkin somessa, mutta en alkanut kaivamaan muita ohjeita, etten anna niiden vaikuttaa liiaksi omaani.

Valitsin kääretortun pohjaksi unelmatorttupohjan, sillä se on paremmin rullautuva kuin perinteinen mokkapala. Lisäksi perunajauhoihin ja kaakaojauheeseen tehty pohja on gluteeniton, joten se soveltuu entistä useammalle. Täytteeksi laitoin mokkapalakuorrutteen innoittaman mokkakreemin, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella helppo valmistaa. Päälle vielä koristeeksi ja lisämakua antamaan perinteistä mokkapalakuorrutetta ja tietenkin koristerakeita.

Lapset ihastuivat tähän aivan täysin, joten lisää mokkapalaherkkuja on varmasti tulossa.

Mokkapalakääretorttu

15 annosta / 30 - 60 min / helppo G

Ainesosat

Pohja

  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 150 g voita
  • 2½ dl tomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 rkl erittäin vahvaa kahvia

Kuorrute

  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sulatettua voita
  • 2 rkl vahvaa kahvia
  • koristerakeita

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.

Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe yhteen. Siivilöi jauhoseos kahdessa erässä munavaahtoon varovasti käännellen. Levitä taikina uunipellille ja paista noin 10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista päälimmäinen leivinpaperi ja rullaa pohja löysälle rullalle. Anna jäähtyä hieman rullattuna.

Täyte

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja kaakaojauhe kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt kahvi ja vatkaa tasaiseksi. Rullaa pohja auki ja levitä sille täyte. Rullaa pohja tiiviiksi rullaksi. Anna asettua jääkaapissa noin 15 minuuttia.

Kuorrute

Sekoita tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri yhteen. Lisää sulatettu voi. Sekoita joukkoon kahvia pienissä erissä, jotta saat sopivan juoksevan seoksen. Kaada kuorrute kääretortun päälle ja viimeistele koristerakeilla.

 

Kategoriat

Kahvikakut

Avainsanat

kääretorttu mokkapala suklaa

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia