Mokkapalakääretorttu
15 annosta / 30 - 60 min / helppo G
Ainesosat
Pohja
- 4 munaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl perunajauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 150 g voita
- 2½ dl tomusokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 2 rkl erittäin vahvaa kahvia
Kuorrute
- 1 dl tomusokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sulatettua voita
- 2 rkl vahvaa kahvia
- koristerakeita
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe yhteen. Siivilöi jauhoseos kahdessa erässä munavaahtoon varovasti käännellen. Levitä taikina uunipellille ja paista noin 10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista päälimmäinen leivinpaperi ja rullaa pohja löysälle rullalle. Anna jäähtyä hieman rullattuna.
Täyte
Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja kaakaojauhe kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt kahvi ja vatkaa tasaiseksi. Rullaa pohja auki ja levitä sille täyte. Rullaa pohja tiiviiksi rullaksi. Anna asettua jääkaapissa noin 15 minuuttia.
Kuorrute
Sekoita tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri yhteen. Lisää sulatettu voi. Sekoita joukkoon kahvia pienissä erissä, jotta saat sopivan juoksevan seoksen. Kaada kuorrute kääretortun päälle ja viimeistele koristerakeilla.
Kommentit(0)