Porkkanakahvikakku

Porkkanakahvikakku

21. 03. 2021
Perinteinen porkkanakakku tai -piirakka maistuu myös kahvikakun muodossa. Kaunis vuoka tuo kakkuun juhlavuutta.

Leivoin pari viikkoa sitten pitkästä aikaa porkkanakakkua ja jäin pyörittelemään ideaa sen leipomisesta kahvikakkuvuokaan. Eilen oli sitten pakko päästä testaamaan, koska viikonlopun kahvipöytään kaivattiin jotain hyvää.

Olin suunnitellut tekeväni kakun tavallisella porkkanakakkureseptilläni, mutta mantelirouhe olikin päässyt loppumaan. Halusin kakkuun kuitenkin jotain rouheisuutta, joten korvasin mantelirouheen kauraleseillä. Vaikka vähän epäilinkin, niin kauraleseet toimivat oikein hyvin ja sainpahan kakkuun vähän lisäkuituakin. Lisäsin kakuun kanelin kaveriksi myös inkivääriä ja neilikkaa, mitkä tuovat kakkuun ihanan mausteisuuden.

Tuorejuustokuorrute viimeistelee kakun perinteisen porkkanakakun tyyliin, mutta tämän voi hyvin nauttia ilman sitäkin perinteisen maustekakun tapaan. Kakku on jo sinällään mehevä, sillä porkkanaraaste pitää pohjan kosteana.

porkkanakakku
porkkanakakku

Porkkanakahvikakku

20 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 2½ dl sokeria
  • 3 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kauraleseitä
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • ½ tl neilikkaa
  • 1½ dl mietoa öljyä (esim. rypsi tai extra mild oliiviöljy)
  • 3 dl porkkanaraastetta

Kuorrute

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljaoskeria

Ohjeet

Pohja

Voitele ja korppujauhota suuri kahvikakkuvuoka (noin 2,4 litraa).  Kuumenna uuni 175 ℃:seen.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet yhteen ja kääntele varovasti munavaahtoon vuorotellen öljyn kanssa. Lisää porkkanaraaste ja kääntele sekaisin, älä vatkaa ettei taikinasta katoa ilma ja kakun kuohkeus kärsi.

Paista kakkua uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna jäähtyä 10 minuuttia vuossaan ja kumoa sitten alustalle jäähtymään täysin. Kakku kannattaa jäähdyttää kuvun alla, jolloin siitä haihtuva kosteus imeytyy takaisin kakkuun ja kakku pysyy mehevänä.

Kuorrute

Vatkaa kaikki kuorrutteen ainekset yhteen. Annostele kuorrute kakun päälle tai levitä kakulle tarjoiltaessa. Koristele halutessasi pääsiäiseen sopivasti rouhituilla suklaarakeilla.

Kategoriat

Kahvikakut

Avainsanat

pääsiäinen

Kommentit(4)

  
  • Jenna sanoo:

    Hei! Osaatko sanoa, voisiko kakun pakastaa ilman kuorrutetta?

    • Hei Jenna! Kakku sopii loistavasti pakastettavaksi ilman kuorrutetta. Itseasiassa itselläni on sitä kuorrutettuna pakkasessa, eikä kuorrutekaan kovin paljon kärsi, mutta parempi ilman.

  • Misty sanoo:

    Voiko itse kahvikakun tehdä tarjoilua edellisenä päivänå, säilyttää jääkaapissa ja kuorruttaa tarjoilupäivänä?

    • Voit hyvin tehdä kakun vaikka kolme päivää ennen tarjoilua, kun säilytät sen jääkaapissa kuvun alla tai kelmuun käärittynä. Kahvikakut usein mehevöityvät saadessaan vetäytyä pari päivää.

Samankaltaisia kirjoituksia