Pähkinä-suklaa-kinuskikakku

Pähkinä-suklaa-kinuskikakku

11. 11. 2020
Perinteinen tiikerikakku saa uutta makua maapähkinästä ja suklaasta. Kakku viimeistellään reilulla määrällä kinuskia.

Maapähkinöitä, suklaata ja suolakinuskia? Jos tuo makuyhdistelmä miellyttää niin tätä kakkua et voi vastustaa.

Kaipasin eilen kahvihetkelle jotain hyvää ja ajattelin pitkästä aikaa pyöräyttää kahvikakkua. Mielessä pyöri heti tämä ihana suolakinuski-suklaakakku, mutta halusin lisätä siihen jotain. Luonnollinen yhdistelmä suklaan ja kinuskin kanssa on tietysti pähkinä, joten lähdin kehittelemään ideaa klassikkosuklaapatukan eli snickersin makujen pohjalta.

Koska minulla oli jo loistava ohje kinuskille ja suklaakakulle ajattelin ensin lisätä pähkinöitä vain taikinaan, mutta sitten mieleen tuli tiikerikakkumainen ratkaisu. Muokkasin siis suklaataikinasta maapähkinäversion ja viimeistelin kakun vielä pähkinöillä. Ihan varmuudeksi lisäsin päälle vielä vähän snickersiä paloina, ettei vaan jäisi elämys vajaaksi.

pähkinä-suklaakinuskikakku
pähkinä-suklaakinuskikakku

Pähkinä-suklaa-kinuskikakku

20 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Suklaapohja

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • 1½ dl sokeria
  • ½ tl soodaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 75 g voita
  • ½ prk (125 g) maitorahkaa
  • ½ dl kuohukermaa
  • 1 muna

Maapähkinäpohja

  • 2¼ dl vehnäjauhoja
  • 1¾ dl sokeria
  • ½ tl soodaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1½ dl maapähkinävoita
  • ½ prk (125 g) maitorahkaa
  • ½ dl kuohukermaa
  • 1 muna

Kuorrute

  • 100 g voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • 4 dl tomusokeria
  • ½ tl suolaa
  • sormisuolaa
  • suolapähkinöitä ja suklaapatukan paloja

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Voitele suuri kahvikakkuvuoka huolellisesti.

Sekoita suklaaosan vehnäjauhot, kaakaojauhe, sokeri, sooda ja suola yhteen. Sulata voi ja lisää se taikinaan yhdessä rahkan, kerman, kananmunan ja vaniljasokerin kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi, varo kuitenkin liikaa sekoittamista ettei taikina sitkisty.

Tee myös maapähkinätaikina sekoittamalla ensin kuivat aineet ja lisää niihin nestemäiset ainesosat. Levitä taikinoita vuokaan vuorotellen. Kuvioi taikina painamalla haarukka muutaman kerran taikinoiden läpi. Paista kakkua noin 50 minuuttia tai kunnes siihen painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ennen kumoamista. Jäähdytä kakku ennen kuorruttamista.

Kuorrute

Mittaa voi, fariiinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon tomusokeri. Mausta suolalla.

Aseta kakku ritilälle syvän leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Kaada kuorrutetta kakun päälle niin, että kakku peittyy lähes kauttaaltaan. Laita kakku jääkaappiin niin, että kuorrute asettuu. Ylivalunut kuorrute kannattaa tarjoilla kakun kanssa lisäkinuskina. Sen voi myös pursottaa kakun päälle, kun se on hieman jähmettynyt. Viimeistele kakku suolapähkinöillä ja suklaapaloilla.

pähkinä-suklaakinuskikakku
pähkinä-suklaakinuskikakk

Kategoriat

Kahvikakut

Avainsanat

kinuski pähkinä suklaa

Kommentit(6)

  
  • Kevät sanoo:

    Tein tämän kakun ilman kuorrutusta ja oli todella hyvää! Aluksi oli tarkoitus kokeilla suklaakuorrutteella, mutta en sitä lopulta kaivannutkaan.

    • sivadm sanoo:

      Voi kiitos, ihana kuulla! Suklaakuorrutus sopisi tähän varmasti myös mainiosti, mutta kuten sanoit; menee loistavasti ilman kuorrutettakin.

  • Jeppu sanoo:

    Kakku oli tosi hyvän makuinen ja mehevä. Lapsetkin ihastuivat siihen. Jääkaapissa säilytin mutta hyvin säilytti mehevyytensä. Kiitos ihanasta reseptistä. Korvapuustikahvikahvikakku on myös yksi lemppareistani.

  • Jeppu sanoo:

    Säilyykö tämä kakku huoneenlämmössä??
    Herkullisesta näyttää ja huomenna pääsee maistelemaan..

    • Hei Jeppu! Kakku säilyy kyllä jonkin aikaa huoneenlämmössäkin, mutta itse säilytän nämä mieluummin jääkaapissa. Etenkin kuorrute viihtyy paremmin kylmässä.

Samankaltaisia kirjoituksia