Tiikerikakku

20. 07. 2014
Raidoistaan se tiikeri tunnetaan, eli nyt vuorossa perinteistä tiikerikakkua.

Haastoin itseni leipomaan kaikki Koko Suomi leipoo-ohjelman ykköskauden reseptit ja tänään pääsin tekemään ensimmäistä teknistä tehtävää. Vuorossa olikin niin yksinkertaiselta kuulostava ohje kuin tiikerikakku. Kukapa ei olisi tuota aikaisemmin tehnyt tai ainakin syönyt? Tiikerikakku on todellinen klassikko, vaikka sen ohjetta ei tästä blogista vielä löytynytkään. Olen sitä silti monesti leiponut, viime vuosina tosin vähemmän.

Maustan oman kakkuni yleensä Amaretto-liköörillä, mutta tänään tein ihan ohjelman mukaisen reseptin. Uutena tuttavuutena oli reseptissä tomusokeri. Olen aina käyttänyt ihan perus hienosokeria, mutta hyvin tuntui tomusokerikin toimivan, kauniisti vaahtoutui voin kanssa. Taikina oli tuohon jättivuokaani hieman pieni, jäi kakku pikkuisen vajaaksi. Ei se tosin meidän tuomareita haitannut. Ohessa vielä oma tiikerikakkureseptini.

Tiikerikakku

15 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

  • 250 g voita
  • 2½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 munaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl  leivinjauhetta
  • 1 dl Amarettolikööriä
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 °C:seen. Voitele ja korppujauhota kahvikakkuvuoka.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa tasaiseksi. Jos taikina uhkaa juoksettua, lisää 1 rkl jauhoja jokaisen munan lisäyksen yhteydessä. Lisää taikinaan ½ dl amarettoa. Kääntele joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Ota kolmasosa taikinasta sivuun ja lisää siihen kaakao. Lisää toiseen osaan loppu amaretto. Laita jauhotetun vuoan pohjalle osa vaaleasta taikinasta, päälle ruskea ja loppu vaaleasta. Tasoita pinta ja tee veitsellä tökkimällä tiikerinraidat. Paista uunin alatasolla noin tunti.

Kategoriat

Kahvikakut

Kommentit(0)

Samankaltaisia kirjoituksia