Raparperi-valkosuklaakakku marjakuorrutteella

Raparperi-valkosuklaakakku marjakuorrutteella

25. 05. 2021
Helppo kahvikakku maustetaan raparperilla ja valkosuklaalla. Ylleen kakku saa makean marjakuorrutteen.

Helppo kahvikakku syntyy nopeasti ja vaivattomasti yhdessä kulhossa ilman vatkaamista. Alkavan kesän kunniaksi kakku maustettiin raparperilla, jotka antavat sille ihanaa mehevyyttä. Juhlavaksi kakku tuunattiin vaaleanpunaisella kuorrutteella.

Törmäsin pari viikkoa sitten instagramissa herkullisen näköiseen, violetilla kuorrutteella kauttaaltaan peitettyyn kahvikakkuun. Tuo idea jäi mieleeni kummittelemaan ja halusin kehittää jotain samantyylistä tietämättä sen kummemmin mistä tuo kuorrute on tehty. Aiemmin olen itsekin kuorruttanut kahvikakkuja kauttaaltaan, (tämä kinuski-suklaakakku on ehdoton suosikki) mutta marjakuorrutetta en ollut vielä kokeillut. Mietin miten lähtisin tuota toteuttamaan ja löysinkin leivontakaapin kätköistä tähän juuri sopivan pussukan, nimittäin Dr.Oetkerin marjakuorrutteen. Periaatteessa tämän voisi tehdä myös tomusokerista, mutta tuossa marjakuorrutteessa on valmiina jo väriä ja makua, joten halusin testata sitä. Kuorrutteesta tulikin ihanan marjaisa ja toisaalta karkkinen. Äitini sanoi sen muistuttavan lapsuuden vadelmajäätelöä ja ehkä juuri sellainen jäätelömainen maku tässä onkin.

Kakusta tuli mielestäni ihanan näköinen, juuri sellainen kuin toivoinkin. Vaaleanpunainen kuorrute kovettuu sopivasti kakun päälle, eikä se tahmaa tai sotke. Sillä saa kakkuun ihanan lisämaun ja tyttäreni nimesikin tämän heti yhdeksi suosikikseen.

Uutuus
raparperi-valkosuklaakahvikakku
raparperi-valkosuklaakakku

Raparperi-valkosuklaakakku

20 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • 3½ dl sokeria
  • 2 tl soodaa
  • 1 tl vaniljatahnaa tai 1 rkl vaniljasokeria
  • 4½ dl piimää
  • 150 g sulatettua voita
  • 3 dl raparperia pieninä paloina
  • 100 g valkosuklaahippuja

Kuorrute

  • 1 pss Dr. Oetker Icing & Frosting Berry Fantasy -kuorrutetta (190 g)
  • 40 g voita
  • noin ½–¾ dl vahvaa mansikkamehua

Ohjeet

Pohja

Voitele ja tarvittaessa korppujauhota suuri kahvikakkuvuoka (2,4 litraa) (Jos käytät nordic waren vuokia, pelkkä voitelu pehmeällä voilla riittää). Kuumenna uuni 175 ℃:seen.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja sooda yhteen. Lisää piimä, vaniljatahna ja voisula ja sekoita tasaiseksi (vältä kuitenkin ylimääräistä sekoittamista, ettei taikinaan muodostu sitkoa). Kääntele viimeisenä joukkoon raparperin palat ja valkosuklaahiput. Lusikoi taikina vuokaan ja tasaoita pinta. Paista noin 50 minuuttia uunin alatasolla. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin. Voit halutessasi tehdä kakun jääkaappiin valmiiksi jo vaikka kuorruttamista edeltävänä päivänä.

Kuorrute

Mittaa kuorrute kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Lisää mansikkamehua lusikallinen kerrallaan, kunnes saat hitaasti lusikasta valuvan kuorrutteen. Kaada kuorrute kylmän kakun päälle. Jos kakku on vielä lämmin, kuorrute valuu sen pinnalta liian nopeasti, eikä jähmety kauniisti. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen leikkaamista. Kakku säilyy jääkaapissa hyvänä useita päiviä ja maut tulevat paremmin esiin vasta seuraavana päivänä.

raparperi-valkosuklaakakku
raparperi-valkosuklaakakku

Kategoriat

Kahvikakut

Avainsanat

raparperi Valkosuklaa

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia