Mehevä banaanikakku
16 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
- 6 dl vehnäjauhoja
- 2 tl soodaa
- ½ tl suolaa
- 2 tl kanelia
- 150 g voita
- 4 keskikokoista banaania
- 2 dl fariinisokeria (tai tavallista sokeria)
- 1 tl vanilja-aromia
- 2 munaa
- 200 g creme fraichea
Ohjeet
Voitele ja leivitä suuri kahvikakkuvuoka (2,4 litraa) huolellisesti. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Sekoita vehnäjauhot, sooda, suola ja kaneli yhteen. Sulata voi. Soseuta banaanit ja sekoita ne yhteen sokerin, vaniljan, munien, creme fraichen ja voin kanssa. Sekoita nesteet jauhoseokseen. Kääntele taikina tasaiseksi, älä kuitenkaan sekoita liikaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 45–50 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia, kumoa sitten kakku ja irrota vuoka. Jäähdytä kakku kuvun alla, jotta kakusta haihtuva kosteus imeytyy takaisin kakkuun ja kakku säilyttää mehevyytensä.
Hei. ikävä kyllä kakusta tuli kuiva, muistutti lähinnä sahanpurubrikettiä (en ole koskaan kokeillut, kuvittelisin). Voisiko johtua siitä, että tein pakastetuista banaaneista? Joka tapauksessa en aio heittää sitä menemään vaan yritän pelastaa laittamalla takaisin vuokaan ja kostuketta perään. Mikähän mahtaisi olla hyvä kostuke? Menee lapsiperheeseen, joten alkoholiin hukuttaminen, mikä yleensä on aina hyvä konsti, ei tällä kertaa käy.
Joulun odotusta <3
Voi ei miten harmi kuulla Selena! Joo banaanit kyllä muuttavat koostumustaan pakastettuna. Toki banaanien kokokin vaikuttaa tähän paljon. Kostutusliemenä voisi toimia jokin hedelmämehu, esim. ananas.