Mehevä banaanikakku
16 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
- 6 dl vehnäjauhoja
- 2 tl soodaa
- ½ tl suolaa
- 2 tl kanelia
- 150 g voita
- 4 keskikokoista banaania
- 2 dl fariinisokeria (tai tavallista sokeria)
- 1 tl vanilja-aromia
- 2 munaa
- 200 g creme fraichea
Ohjeet
Voitele ja leivitä suuri kahvikakkuvuoka (2,4 litraa) huolellisesti. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Sekoita vehnäjauhot, sooda, suola ja kaneli yhteen. Sulata voi. Soseuta banaanit ja sekoita ne yhteen sokerin, vaniljan, munien, creme fraichen ja voin kanssa. Sekoita nesteet jauhoseokseen. Kääntele taikina tasaiseksi, älä kuitenkaan sekoita liikaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 45–50 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia, kumoa sitten kakku ja irrota vuoka. Jäähdytä kakku kuvun alla, jotta kakusta haihtuva kosteus imeytyy takaisin kakkuun ja kakku säilyttää mehevyytensä.
Hyvän makuinen kakku.Käytin tavallista sokeria,laitoin sitä vähän enemmän kun ohjeessa ja käytin tällä kertaa kuohukermaa kun ei ollut ranskankermaa kaapissa..tuli tosi mehevä ja maukas kakku silti.
Kiva kuulla, sokeriahan voi tosiaan halutessaan ohjeeseen lisätä.
Lisäsin puoli levyä taloussuklaata, kyllä tuli hyvää ja mehevää
Kiva kuulla, pieni suklaalisä ei koskaan ole pahaksi 😀
Ei tullut meidän perheen lempparia tästä. Kakku oli kuivahko ja mauton, sokeria olisi saanut olla paljon enemmän(banaanit olivat tosi kypsiä eli ei johtunut siitä). Harmi!
Todella harmi kuulla Pia! Sokeria voi halutessaan toki lisätä, mutta itse en halunnut tästä mahdottoman makeaa ja pari päivää jääkaapissa maustuttuaan kakku oli kyllä omaan suuhun oikein makea ja mehevä. Toki banaanien koko vaikuttaa tähän ja jos banaanit ovat jo aivan ylikypsiä ne alkavat vähitellen menettämään myös makuaan.
Ekaa kertaa kokeiltiin banaanikakkua ja Ai että mitä herkkua siitä tuli. Heti uunituoreena maistettiin muutama palanen ja on niin mehevää ja maukasta. Saa nähdä kestääkö päivää kauempaa kiitos hyvästä reseptistä.
Voi miten ihana kuulla, kiitos!
Hei. ikävä kyllä kakusta tuli kuiva, muistutti lähinnä sahanpurubrikettiä (en ole koskaan kokeillut, kuvittelisin). Voisiko johtua siitä, että tein pakastetuista banaaneista? Joka tapauksessa en aio heittää sitä menemään vaan yritän pelastaa laittamalla takaisin vuokaan ja kostuketta perään. Mikähän mahtaisi olla hyvä kostuke? Menee lapsiperheeseen, joten alkoholiin hukuttaminen, mikä yleensä on aina hyvä konsti, ei tällä kertaa käy.
Joulun odotusta <3
Voi ei miten harmi kuulla Selena! Joo banaanit kyllä muuttavat koostumustaan pakastettuna. Toki banaanien kokokin vaikuttaa tähän paljon. Kostutusliemenä voisi toimia jokin hedelmämehu, esim. ananas.