Mehevä banaanikakku

Mehevä banaanikakku

02. 04. 2020
Mehevä banaanikakku on kahvihetken pelastus. Tämä kakku on myös loistava tapa hävittää mustuneet banaanit.

Hedelmäkoriin oli jäänyt mustuneita banaaneita, jotka suorastaan kutsuivat leipomaan. Laitan yleensä tummuvat banaanit paloiksi ja pakkaseen, jolloin ne on helppo käyttää smoothieen. Meillä juodaan joka ilta smoothieta, joten pakkasestakin banaanit katoavat usein vauhdilla. Nyt pakastin oli kuitenkin sullottu niin täyteen, että sinne ei mahtunut edes neljää banaania, joten näistä oli pakko taikoa jotain hyvää välittömästi.

Viime viikolla tekemäni suolakinuski-suklaakahvikakku oli perheessämme niin suuri menestys, että kahvikakun leipominen houkutti heti uudestaan. Niinpä päätinkin leipoa banaanikakkua ja samalla sain kuvattua oman kakkuni tänne blogiinkin. Tämä resepti on suunniteltu juuri omaan makuuni sopivaksi ja sellaiseksi, jollainen banaanikakun kuuluu mielestäni olla. Joskus banaanikakut ovat kuivia ja aivan ylimakeita, mutta tämä kakku on täydellisen mehevä ja juuri sopivasti makea. Banaani maistuu kakussa kunnolla, koska sitä ei ole peitetty liioilla mausteilla. Banaanin luonnollinen makeus tulee kakussa ihanasti esille, sillä banaanin lisäksi tämä suuri kakku on makeutettu aika maltillisella määrällä fariinisokeria.

banaanikakku
banaanikakku

Mehevä banaanikakku

16 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl soodaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl kanelia
  • 150 g voita
  • 4 keskikokoista banaania
  • 2 dl fariinisokeria (tai tavallista sokeria)
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 2 munaa
  • 200 g creme fraichea

 

Ohjeet

Voitele ja leivitä suuri kahvikakkuvuoka (2,4 litraa) huolellisesti. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.

Sekoita vehnäjauhot, sooda, suola ja kaneli yhteen. Sulata voi. Soseuta banaanit ja sekoita ne yhteen sokerin, vaniljan, munien, creme fraichen ja voin kanssa. Sekoita nesteet jauhoseokseen. Kääntele taikina tasaiseksi, älä kuitenkaan sekoita liikaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 45–50 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia, kumoa sitten kakku ja irrota vuoka. Jäähdytä kakku kuvun alla, jotta kakusta haihtuva kosteus imeytyy takaisin kakkuun ja kakku säilyttää mehevyytensä.

Kategoriat

Kahvikakut

Avainsanat

banaani

Kommentit(4)

  
  • Herkkusuut sanoo:

    Ekaa kertaa kokeiltiin banaanikakkua ja Ai että mitä herkkua siitä tuli. Heti uunituoreena maistettiin muutama palanen ja on niin mehevää ja maukasta. Saa nähdä kestääkö päivää kauempaa kiitos hyvästä reseptistä.

  • Selena sanoo:

    Hei. ikävä kyllä kakusta tuli kuiva, muistutti lähinnä sahanpurubrikettiä (en ole koskaan kokeillut, kuvittelisin). Voisiko johtua siitä, että tein pakastetuista banaaneista? Joka tapauksessa en aio heittää sitä menemään vaan yritän pelastaa laittamalla takaisin vuokaan ja kostuketta perään. Mikähän mahtaisi olla hyvä kostuke? Menee lapsiperheeseen, joten alkoholiin hukuttaminen, mikä yleensä on aina hyvä konsti, ei tällä kertaa käy.

    Joulun odotusta <3

    • Voi ei miten harmi kuulla Selena! Joo banaanit kyllä muuttavat koostumustaan pakastettuna. Toki banaanien kokokin vaikuttaa tähän paljon. Kostutusliemenä voisi toimia jokin hedelmämehu, esim. ananas.

Samankaltaisia kirjoituksia