Sitruuna-unikonsiemenkakku

Sitruuna-unikonsiemenkakku

17. 02. 2022
Täydellisen mehevä sitruunakakku lumoaa kirpeydellään. Pienet unikonsiemenet antavat kakulle herkullisen rakenteen.

Pohdiskelin jotain hyvää herkkua arkikahvihetkiin ja katse kiinnittyi pariin pöydällä nahistuvaan sitruunaan. Ne oli ehdottomasti otettava käyttöön vielä kun ehti, joten taas kerran olisi sitruunaista herkkua luvassa.

Edellisestä kahvikakusta on taas ehtinyt vierähtää tovi, joten eiköhän ollut aika korjata tuo asia. Kahvikakut ovat muutenkin arkikahville parasta; yhdestä kakusta riittää monelle päivälle ja ne vain mehevöityvät saatuaan mehevöityä jääkaapissa pari päivää. Tämä kakku on tavallistakin mehevämpi, sillä paiston jälkeen kakkuun imeytetään vielä sitruunamehua. Paiston jälkeen lisätty mehu antaa kakulle ihanaa kirpeyttä, aivan erilaista kuin taikinaan lisätty. Kakun pariksi sopii loistavasti tomusokerista ja maidosta tehty kuorrute, mutta se ei missään nimessä ole välttämätön. Kuorrutteen voi kaataa kakun päällekin, silloin koostumus kannattaa olla mokkapalakuorrutteen tapainen. Lisää siis maitoa vähitellen niin, että saat hitaasti valuvan kuorrutteen.

Tutustu
sitruunakakku
sitruuna-unikonsiemenkakku

Sitruuna-unikonsiemenkakku

20 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl unikonsiemeniä
  • ¾ tl soodaa
  • ¼ tl suolaa
  • 2½ dl piimää
  • 2 sitruunan kuori
  • ½ sitruunan mehu
  • 200 g voita
  • 3½ dl sokeria
  • 3 munaa
  • vuoan esivalmisteluun voita ja korppujauhoja

Kostutus

  • 1½ sitruunan mehu
  • 1 dl tomusokeria

 

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota kahvikakkuvuoka (noin 2,4 litraa) huolellisesti. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.

Sekoita vehnäjauhot, unikonsiemenet, sooda ja suola yhteen. Mittaa toiseen kulhoon piimä. Pese sitruunat huolellisesti ja raasta kuori ohuelti piimän joukkoon. Purista sekaan vielä ½ sitruunan mehu. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen lisäysten välillä hyvin sekoittaen. Jos seos uhkaa juoksettua, lisää lusikallinen jauhoseosta aina kananmunan lisäyksen yhteydessä. Sekoita jauhoseos voivaahtoon vuorotellen piimän kanssa. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla noin 50–60 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun tikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa.

Kakun paistuessa sekoita kostutusliemen ainekset yhteen. Ota kypsä kakku uunista ja imeytä kostutusliemi siihen vähän kerrallaan. Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia ennen kumoamista. Kumoa alustalle ja anna jäähtyä kuvun alla.

Kategoriat

Kahvikakut

Avainsanat

sitruuna

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia