Sitruuna-unikonsiemenkakku
20 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl unikonsiemeniä
- ¾ tl soodaa
- ¼ tl suolaa
- 2½ dl piimää
- 2 sitruunan kuori
- ½ sitruunan mehu
- 200 g voita
- 3½ dl sokeria
- 3 munaa
- vuoan esivalmisteluun voita ja korppujauhoja
Kostutus
- 1½ sitruunan mehu
- 1 dl tomusokeria
Ohjeet
Voitele ja korppujauhota kahvikakkuvuoka (noin 2,4 litraa) huolellisesti. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Sekoita vehnäjauhot, unikonsiemenet, sooda ja suola yhteen. Mittaa toiseen kulhoon piimä. Pese sitruunat huolellisesti ja raasta kuori ohuelti piimän joukkoon. Purista sekaan vielä ½ sitruunan mehu. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen lisäysten välillä hyvin sekoittaen. Jos seos uhkaa juoksettua, lisää lusikallinen jauhoseosta aina kananmunan lisäyksen yhteydessä. Sekoita jauhoseos voivaahtoon vuorotellen piimän kanssa. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla noin 50–60 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun tikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa.
Kakun paistuessa sekoita kostutusliemen ainekset yhteen. Ota kypsä kakku uunista ja imeytä kostutusliemi siihen vähän kerrallaan. Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia ennen kumoamista. Kumoa alustalle ja anna jäähtyä kuvun alla.
Kommentit(0)