Mokkapaladonitsit

09. 05. 2017
Rakastetut mokkapalat maistuvat entistä herkullisemmalta kun ne leivotaan uuteen muotoon.

Olen viime kuukausien, tai oikeastaan viimeisen vuoden aikana hullaantunut täydellisesti uunidonitseihin. Olen kokeillut jos jonkinlaista versiota aina ihanista keksidonitseista aina täytettyihin jouludonitseihin asti. Innostuin donitsien koristelustakin ja tein lapsille (siis itselleni) hassuja Totoro-donitseja, joita voi käydä kurkkaamassa Instagramin puolella. Oli siis jotenkin hyvin ennalta-arvattavaa, että sunnuntaina kahvihetken saapuessa aloin kehittelemään uutta donitsireseptiä.

Oikeastaan idea mokkapaladonitseista nousi mieleen ihan täysin sattumalta. En ole pitkään aikaan tehnyt mokkapaloja, mutta katsellessa tiskipöydällä kuivumassa ollutta donitsipeltiä, mokkapalat hiipivät mieleen kuin salaa. Pidin ideaa välittömästi aivan mahtavana ja sitä oli tietenkin heti päästävä kokeilemaan. Hetken päästä donitsit olivatkin jo uunissa ja sekoittelin kuorrutetta valmiiksi. Ja siis tuo kuorrute; jouduin tosiaan pidättelemään itseäni etten sokerinhimoissani kahmi sitä suuhun lusikkakaupalla. Onneksi donitsit paistuivat nopeasti, ettei pitkään tarvinnut odotella.

Mokkapaladonitsit

15 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

Donitsit

  • ½ dl öljyä (esim. rypsi)
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • ½ dl vahvaa kahvia
  • 1 muna
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl soodaa
  • 1 tl luontaista vaniljasokeria

Kuorrute

  • 3 dl tomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 rkl sulatettua voita
  • noin 3 rkl kylmää, vahvaa kahvia
  • strösseleitä

Ohjeet

Donitsit

Laita uuni lämpenemään 200°c:seen. Voitele donitsipelti huolellisesti. Sekoita öljy, kermaviili, kahvi, kananmuna ja sokeri yhteen. Sekoita muut aineet keskenään ja lisää joukkoon nesteet. Sekoita taikinaksi. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellille (voit käyttää myös reiätöntä muffinssipeltiä ja halutessasi kovertaa reiät paiston jälkeen). Jätä reilusti tilaa kohoamiselle.

Paista donitseja uunin keskitasolla noin 6-8 minuuttia. Anna jäähtyä hetki pellillä ja irrota ritilälle jäähtymään täysin.

Kuorrute

Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon. Sekoita joukkoon voisula. Lisää kahvi vähän kerrallaan, kunnes saat ohuen, tahnamaisen seoksen. Sekoita tasaiseksi ja kasta jäähtyneet donitsit kuorrutteeseen. Koristele strösseleillä. Anna kuorrutteen asettua jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Kategoriat

Kuppikakut Pullat Vappu

Kommentit(2)

  

Samankaltaisia kirjoituksia