Helpot suklaamuffinit

20. 03. 2020
Mehevät suklaamuffinit valmistuvat helposti ilman vatkaamista ja vaahdottamista. Suklainen kuori tekee muffinista entistä herkullisemman.

Perjantain iloksi leivottiin yhdessä lasten kanssa. Toiveissa oli jotain suklaista, joten kaapin sisällön mukaan päädyimme tekemään suklaamuffineita. Sovelsin ohjetta tästä vuosia sitten kehittelemästäni Amerikkalaisten suklaamuffinien ohjeesta.

Näissä muffineissa on erityisen helppo taikina, jossa kaikki ainekset vain sekoitetaan yhteen. Muffinit ovat silti ihanan meheviä ja tuo suklaakuorrute kruunaa nämä vähän paremmaksikin herkuksi.

 

Helpot suklaamuffinit

12 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 150 g suklaahippuja /rouhittua suklaata
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vanilja-aromia / 2 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl piimää
  • 1 dl rypsiöljyä

Kuorrute

  • 250 g valkosuklaata
  • 50 g tummaa suklaata

Ohjeet

Pohja

Lämmitä uuni 200 ℃:seen. Vuoraa muffinipelti paperisilla muffinivuoilla.

Yhdistä kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa vanilja, muna, piimä ja öljy yhteen. Yhdistä seokset ja sekoita käännellen tasaiseksi taikinaksi, älä sekoita liikaa ettei taikinaan muodostu sitkoa. Jaa taikina vuokiin ja paista noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrute

Sulata valkosuklaa. Kasta muffinien huiput sulatettuun suklaaseen. Valuta päälle sualtettua tummaa suklaata raidoiksi. Anna kuorrutteen jähmettyä kylmässä ennen tarjoilua.

Kategoriat

Kuppikakut

Avainsanat

leivo lasten kanssa suklaa

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia