Marenkikuuset

Marenkikuuset

10. 12. 2019
Herkät marenkikuuset ilostuttavat niin lahjana kuin joululeivonnaisten koristeina.

Herkullisen rapea ulkokuori ja vaahtokarkkimaisen pehmeä sisus, sellaisia marengit ovat parhaimmillaan. Vielä mausteeksi reilusti hyvälaatuista vaniljaa viimeistelemään kokonaisuus, niin tämä herkku on täydellistä. Moni blogini lukijoista on varmasti huomannut, että rakastan marenkia. Koristelen kakun mielelläni kasalla sveitsiläistä marenkia ja pikakakkujenkin päälle kasaan lähes poikkeuksetta kauniita marenkikoristeita. Rakastan myös pavlovan erilaisia versioita ja onhan marenki pitänyt yhdistää jopa brownieen (toinen heikkouteni).

Teen marenkeja säännöllisesti, jotta niitä on saatavilla aina kakun koristeeksi. Usein huomaan marenkipurkkien tyhjenevän kuitenkin parempiin suihin ilman kakkujakin. Etenkin vastapaistetut marengit ovat vastustamattomia, sillä tuo pehmeä sisus sulaa ihanasti suuhun ja kahvin kanssa pieni marenki tai kaksi on juuri sopiva herkkupala. Marengit säilyvät huoneenlämmössä, kosteudelta suojattuna loistavasti jopa viikkoja. Sisuksen herkullisin vaahtokarkkimaisuus valitettavasti kärsii pitkässä säilytyksessä, mutta silti marengit ovat edelleen syötäviä.

Hyvän säilyvyytensä ansioista marengit ovat aivan loistava lahjaidea. Askartelin tänä vuonna SAGAn eväspusseista marengeille lahjapussukoita. Koristeluunhan voisi keksiä vaikka mitä ideoita, mutta joskus on mahtavaa olla vain nopea ja tehokas ja valmistaa sarjatuotantona valtava määrä lahjoja. Tonttuilin siis lahjapussit kauniiksi erilaisilla koristeteipeillä, muotoilemalla pussien kylkeen kuusen erivärisistä teipin pätkistä. Mielestäni näistä tuli kauniita, kuvio kuvaa sekä joulukuusta että kakkua ja sopii siis täydellisesti ruokalahjan kääreeksi. Näitä paketteja on kiva tehdä vaikka yhdessä lasten kanssa ja antaa sitten joulumuistamisena vaikka opettajille.

Tällä kertaa marengit saivat kuusen muodon SAGAn järjestämän #sagakuusi -kilpailun kunniaksi. Kilpailussa arvotaan viikottain joulukuusia kaikkien kuusileivonnaisensa instagramissa #sagakuusi tägänneiden ihmisten kesken. Kannattaa siis leipoa vaikka näitä kuusimarenkeja ja osallistua arvontaan.

Marenkikuuset

40 annosta / yli 60 min / helppo GM

Ainesosat

 • 4 kananmunan valkuaista
 • 2¼ dl erittäin hienoa sokeria
 • 1 tl vaniljatahnaa
 • muutama tippa vihreää elintarvikeväriä
 • koristerakeita

Ohjeet

Lämmitä uuni 100 ℃:seen. Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla.

Vatkaa valkuaiset kevyesti vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä ja vatkaa, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet ja vaahto on kuohkeaa ja kiiltävää. Kääntele joukkoon vaniljatahna ja elintarvikeväri. Siirrä vaahto tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota kevyesti pyörittävällä liikkeellä kuusia esivalmistelluille uunipelleille. Ripottele pinnalle koristerakeita.

Paista marenkikuusia uunissa noin tunnin ajan. Voit paistaa kaksi peltiä kerralla, kun vaihdat välillä peltien paikkaa. Marengit ovat valmiita, kun ne irtoavat kevyesti leivinpaperista nostettaessa (marenkien paistoaika saattaa vaihdella uunikohtaisesti ja sääoloista riippuen hyvinkin paljon). Anna marenkien jäähtyä uunissa luukku raollaan.

Paketoi marengit kauniisti koristeltuihin SAGA eväspusseihin.

Yhteistyössä

Kategoriat

Joulu Makeiset Yhteistyö

Avainsanat

marenki

Kommentit(2)

  
 • Ilona sanoo:

  Ihanat kuuset! Kannattaakohan laittaa uuni kiertoilmalle vai ihan perus asetukselle, jos paistaa kaksi peltiä kerralla?

  • Liisa sanoo:

   Hei Ilona! Kahta peltiä paistettaessa kiertoilma on loistava etu, kannattaa käyttää sitä. Paisto onnistuu kuitenkin myös uunissa, jossa kiertoilmaa ei ole, silloin vain peltien paikkaa saattaa joutua vaihtamaan useamman kerran.

Samankaltaisia kirjoituksia