Piparinmakuinen mutakakku

12. 12. 2018
Piparin makuinen mutakakku muistuttaa hieman piparkakkutaikinaa. Se sopii myös loistavasti taltuttamaan yllättävän suklaan nälän.

Podin pari päivää kovin akuuttia mutakakun himoa ja siihen oli viimein saatava parannusta. En ole vielä ehtinyt kovin paljon joululeivonnaisiakaan maistella, joten halusin yhdistää joulun mutakakkuun ja mikäs sen paremmin toimisi, kuin piparkakun makuinen mutakakku. Viime jouluna kehittelin aivan järjettömän hyvän piparkakku-brownien, jossa mehevän brownien sekaan upotetaan piparkakkutaikinaa. Nyt halusin kuitenkin yhdistää maut suoraan tuohon taikinaan, joten otin hieman eri lähestymistavan. Halusin tuoda piparkakun maut voimakkaasti esille, joten korvasin tavallisen sokerin siirapilla ja fariinisokerilla ja tumman suklaan maitosuklaalla. Kaneli ja maitosuklaa on muutenkin yksi lempimakuyhdistelmistäni, joten pääsin taas toteuttamaan sitä.

Kokonaisuudesta tulikin oikein voimakkaan piparkakkuinen. Lopputulokseen vaikuttaa paljon käytettävä piparkakkumausteseos. Käytin itse Meiran seosta, jossa on paljon pomeranssinkuorta. Se antoikin kakulle mukavan appelsiinimaisen aromin. Kehitteillä on kuitenkin myös oma piparkakkumausteseos, se juuri omaan makuun täydellinen ja palaankin siihen myöhemmin. Nyt herkuttelemaan!

Ja jos kakku ei katoa saman tien, sen voi loistavasti laittaa myös pakastimeen ja ottaa sieltä hätätapauksessa esiin.

Piparimutakakku

10 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

  • 150 g voita
  • 150 g maitosuklaata
  • 3 munaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • ½ dl tummaa siirappia
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ¾ tl leivinjauhetta
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 1 tl kanelia

 

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 °C:seen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (22 cm). Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla.

Sulata voi ja suklaa. Vatkaa kananmunat, sokeri ja siirappi kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Kääntele suklaa-voisula munavaahtoon. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet. Kääntele jauhoseos munavaahtoon ja kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Paista kakkua noin 15 minuuttia tai kunnes kakun reunat ovat asettuneet, mutta keskusta on vielä hyllyvää. Jäähdytä kakku jääkaappikylmäksi. Jos kakku tarjoillaan heti lämpimänä, voit paistaa sen hieman kypsemmäksi.

Tarjoile kakku sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelön kanssa.

Kategoriat

Joulu Piirakat

Avainsanat

suklaa

Kommentit(0)

Samankaltaisia kirjoituksia