Marenkibrownie

Marenkibrownie

08. 11. 2018
Suklaista ja kosteaa brownieta rapealla marenkikuorrutteella. Taas yksi ihana lisä browniekokoelmaan siis.

Viikonloppuna iski taas aivan valtava leivontahimo. Välillä mikään ei ota onnistuakseen, välillä leipominen on kivaa, mutta parasta se on kun iskee todellinen innostus ja on aivan pakko päästä heti leipomaan (tämä olo kyllä tulee yllättävän usein).

Nyt olin jo muutaman päivän himoinnut ihanan suklaista ja täydellisen mehevää brownieta. Kun sitten mieleeni juolahti idea yhdistää rapea marenki ja pehmeä brownie, olin aivan onnesta soikeana ja ideaa oli välittömästi pakko päästä testaamaan.

Olen jo aiemmin yhdistänyt browniepohjan pehmeään sveitsiläiseen marenkiin, mutta nyt halusin nimenomaan rasahtavan rapeaa marenkia kontrastiksi brownien mehevälle täytteelle. Pidän myös hieman ruskistuneen marengin hieman paahtuneesta mausta ja se toimii loistavasti suklaan kanssa. Lopputulos herkusta olikin ihana, juuri sellainen kuin olin unelmoinut. Tietenkin kun yhdistää marengin browniepohjaan, on lopputulos jokseenkin makea. Pieninä paloina tämä kuitenkin taltuttaa makeannälän mitä parhaimmalla tavalla.

Marengista ylijääneitä keltuaisia ei kannata muuten heittää pois. Laita ne jääkaappiin ja tule huomenna kurkkaamaan uusi resepti ylijäämäkeltuaisista.

Marenkibrownie

15 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 100 g voita
  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 munaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • ¾ dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  •  ½ tl suolaa

Kuorrute

  • 5 kananmunan valkuaista
  • 3 dl erikoishienoa sokeria

Ohjeet

POHJA

Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 160 °C:seen.

Sulata voi ja suklaa. Vatkaa kananmunat ja sokerit kevyesti vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-voiseos. Sekoita leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan.

Kuorrute

Vaahdota valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä. Vatkaa vaahto kuohkeaksi ja kiiltäväksi aina lisäysten välissä. Jatka vatkaamista, kunnes marenki on kiiltävää ja sokeri on sulanut. Siirrä vaahto pursotinpussiin ja pursota tai levitä brownie pohjan päälle.

Paista brownieta uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

Kategoriat

Piirakat

Avainsanat

brownie marenki

Kommentit(2)

  
  • Nimetön sanoo:

    Paistetaanko pohjaa ensin ja kuinka kauan vai tempastaanko marenki taikinan niskaan?

    • Tämä ei vaadi ollenkaan pohjan esipaistoa, vaan pohja paistuu yhdessä tuon marenkikerroksen kanssa, vähän niinkuin britakakussa. Silloin brownie säilyttää ihanan mehevyytensä, eikä ehdi kuivua.

Samankaltaisia kirjoituksia