Sitruuna-marenkipiiras

01. 09. 2014
Sitruuna-marenkipiiras on todellinen klassikko ja ehdottomasti yksi suosikkileivonnaisistani.

sitruunamarenkipiiras

Sitruuna on ehdottomasti lempiraaka-aineeni. Sen kirpeys ja raikkaus tuo sopivaa potkua moniin leivonnaisiin ja se korostaa monia makuja hienovaraisesti. Tällä kertaa sitruuna pääsee pääosaan ihan sellaisenaan tässä samettisen pehmeässä piiraassa, jonka tein taas Koko Suomi leipoo-hengessä mtv:n nettisivuilta löytyvän ohjeen mukaan.

Sitruuna-marenkipiiras on yksi suosikeistani, makean marengin ja kirpeän sitruunan yhdistelmä on aivan ihana. Tässä piiraassa sitruunan maku oli aika mieto, voisin hyvinkin laittaa vähän lisää sitruunankuorta (monella se voisi vetää suun tosin jo mutrulle). Kreemitäyte oli kuitenkin koostumukseltaan samenttisen pehmeä ja ihana, jopa parempi, kuin edellisessä tekemässäni sitruuna-marenkipiiraassa.

sitruunamarenkipiiras3sitruunamarenkipiiras2

Ja sitten tuo marenki, murrrrr. Viimeaikaisten raekuurojen kunniaksi, päätin tehdä marengista rakeista. No joo. Täytyy sanoa ettei kaikki aina mene ihan nappiin tässä keittiössä. Tein piiraan myöhään illalla ja tietenkin touhusin samalla kaikkea muuta. Niinpä annoin munanvalkuaisten pyöriä suhteellisen tehokkaassa yleiskoneessa ihan itsekseen. No ylihän ne tietysti vatkaantui. Ihan pilalla tuo vaahto ei ollut, joten en jaksanut alkaa uusia valkuaisia vatkaamaan, mutta onhan tuo marenki epämiellyttävän näköinen. Tosin huomasin ettei tuossa reseptin esimerkkikuvassakaan marenki ole täysin sileä, huh.

Edellisessä piirakassa käytin ranskalaista marenkia, johon paistoin oikein rapean kuoren ja pidin siitä enemmän, Italiaiseen marenkiin ei yhtä paksua kuorta muodostu edes polttamalla, joten tähän jäin kaipaamaan sitä rakennetta. Toisaalta olisin hyvin voinut syödä tämän pirakan ilman marenkiakin. Päälle olisi voinut sirotella ruokokidesokeria ja karamellisoida sitä kaasupolttimella.

Kategoriat

Piirakat

Kommentit(2)

  

Samankaltaisia kirjoituksia