Raparperimutakakku
12 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
- 150 g valkosuklaata
- 125 g voita
- 1½ dl sokeria
- 2 munaa
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 lime
- 2–3 dl raparperia paloina
- 1 rkl raesokeria tai tavallista sokeria
Ohjeet
Vuoraa pyöreä (noin 20 cm) vuoka leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa ja jätä odottamaan. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri yhteen. Lisää munat ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon suklaa, sitten vanilja ja limenn raastettu kuori. Purista joukkoon limen mehu. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Ripottele pinnalle raparperinpalat ja raesokeri. Paista noin 30 minuuttia, keskiosan tulee olla vielä taikinainen. Jäähdytä ennen tarjoilua.
Voisiko tähän käyttää raparperin tilalla jotakin muuta?
Hei! Ehdottomasti voi. Olen tehnytkin tästä monta eri versiota ja esim. omenalla ja mustikalla on tullut aivan ihana.
Aivan mahdottoman hyvää! Tämä meni luottoresepteihin. Kiitos reseptistä!
Voi miten ihana kuulla, kiitos!
Onko kuvan piirakka tehty tupla-annoksena?
Ei ole, ihan ohjeen mukainen annos.
Moi,
Pystyisiköhän tämän tehdä uunipellin kokoisena? Olisikohan kaksinkertainen ohje tähän hyvä vai 2,5 x? ☺️
Moi! Pystyy toki tekemään myös pellille, mutta silloin vaarana on, että reunat kuivuvat liikaa tai keskusta jää raa’aksi. Kannattaa siis tarkkailla paistoa. Tekisin pellille 2,5 kertaisen annoksen.
Osaatkoa sanoa käykö pakastettu raparperi?
Pakastettu raparperi käy hyvin. Pyörittele jäiset raparperinpalat kevyesti perunajauhossa ennen kakun päälle laittoa, niin niistä ei irtoa ihan liikaa nestettä.