Leftover broilerpiirakka

16. 08. 2017
Edellispäivänä ylijääneistä aineksista syntyi herkullinen ja ruokaisa broilerpiirakka. Myös kaappiin jääneet tuorejuustot katosivat piirakkaan.

Kouluvuosi on taas potkaistu käyntiin ja arkeen palaaminen on aloitettu. Yleensä lomien päättyminen aiheuttaa pientä haikeutta, mutta tänä vuonna olen poikkeuksellisen tarmokkaasti hyppäämässä "lomalta" takaisin työn pariin. Syynä tähän taitaa olla todella työntäyteinen heinäkuu. Olen koko viime kuukauden yrittänyt tasapainotella lasten lomailun ja omien töiden kanssa (mikä tarkoittaa piiiiiiitkiä iltoja) ja nyt tuntuu todella luksukselta kun työt saa tehdä päivällä lasten ollessa koulussa ja päiväkodissa. 

Kiireestä huolimatta meillä oli mitä mahtavin ja ihanan rentouttava loma. Kohokohtana oli muutaman päivän reissu Tanskaan ja minnepä muualle kuin Legolandiin. Olin itsekin todella innoissani matkasta (elämän ensimmäinen kerta Legolandissa, jippii!). Luonnollisesti matkalla otin tehtäväkseni tutustua myös Tanskalaisiin leivonnaisiin, joten tuliaisina kotiin oli myös mahtava mantelimassa- ja lehtitaikinaähky. 

Herkuteltua on tullut kesän aikana riittämiin myös kotona, joten nyt tietokone pullisteleekin sopivista blogiaiheista. Vaikka monesta on vaikea valita, päätin kuitenkin aloittaa tästä lupaamastani hävikkiherkut-juttusarjasta. Ideana on siis taikoa jotain hyvää niistä aineista, jotka muuten saattaisivat joutua roskiin. 

Tämän ruokaisan broilerpiirakan tein juhannuksen jälkeen. Olimme edellispäivänä syöneet tortilloja ja ylijäämänä kaapista löytyi broilerinsuikaleita, paprikaa, ananasta ja sipulia. Juhannuspatonkien kaverina oli syöty tacotuorejuustoa, joten päätin laittaa senkin piiraaseen. Muutenkin nuo kaikki kermojen ja tuorejuustojen jämät sopivat loistavasti ruoanlaittoon, joten niitä ei kannata missään nimessä heivata roskiin.

Broilerpiirakka

10 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • 1 muna

Täyte

  • ~150 g broilerin hunajamarinoituja suikaleita
  • ½ punasipulia
  • 1 punainen paprika
  • ½ dl ananaspaloja
  • 100 g tacotuorejuustoa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 2 munaa
  • 1 tl oreaganoa
  • 2 tl tacomaustetta
  • mustapippuria
  • valkosipulijauhetta

Ohjeet

Pohja

Nypi kylmä voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina leivinpaperiin ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte

Ruskista broilerin suikaleet pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja paprika ja paista muutama minuutti. Mittaa muut aineet kulhoon ja sekoita. Kääntele joukkoon broilerin suikaleet ja kasvikset.

Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla. Kauli taikina isoksi levyksi. Painele taikinalevy piirakkavuokaan ja levitä päälle täyte. Paista 200 °C:ssa noin 30–40 minuuttia. Tarjoile piiras raikkaan salaatin kanssa.

Kategoriat

Piirakat

Kommentit(0)

Samankaltaisia kirjoituksia