Supersuklaiset mokkapalat

15. 05. 2020
Helppo, sekoitettava pohja suklaarouheella, vatkattu kuorrute, runsas koristelu ja herkullinen kahvikastike ovat tämän mokkapalan salaisuus.

Sisältää kaupallisen yhteistyön.

Nythän se varsinainen takatalvi yllätti! Kävin juuri lapioimassa liiat lumet pois kasvilavojen harsokankaiden päältä. Mikään istutuksistani ei näyttänyt paleltuneelta, paitsi leipurin jalat, kun lumikinoksissa paljain jaloin hyppii. Lämmikkeeksi ja lohdukkeeksi piti sitten saada jotain suklaista, joten mieleen tuli nämä Dr. Oetkerille tekemäni supersuklaiset mokkapalat.

Näissä pohja on ihanan mehevää, hieman tavallista mokkapalaa paksumpaa suklaakakkua, johon lisäsin vielä suklaarouhetta. Kuorrute on tehty Dr. Oetkerin uudesta Choco dream icing and frosting -kuorrutteesta tuorejuuston kanssa vatkaamalla. Koko komeus on lähes peitelty erilaisilla suklaakekseillä ja karkeilla ja lopuksi kaadoin vielä päälle suklaista kastiketta. Ehkä tästä saa lohtua takatalveen.

Dr Oetkerillä on muuten vielä tämän viikonlopun voimassa kilpailu, #pimpmymokkapala, jossa voittajalle luvassa mahtava palkinto. Kannattaa siis leipoa vielä vaikka näitä mokkapaloja ja jakaa oma tuunauksesi instagramissa tunnisteella @leivojakoristele #pimpmymokkapala.

Supersuklaamokkapalat

15 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 dl vahvaa kahvia
  • 200 g creme fraichea
  • 1 tl Taylor & Colledge vaniljatahnaa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl Dr. Oetker leivinjauhetta
  • ¾ tl Dr. Oetker ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 100 g tummaa suklaata

Kuorrute

  • 1 pss Dr. Oetker choco dream icing and frosting
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g pehmeää voita
  • keksejä
  • Dr. Oetker chocolate silver pearls
  • Dr. Oetker Earthy cocoa luomu koristerakeita

Kastike

  • 1 pss Dr. Oetker choco dream icing and frosting
  • 1 dl kahvia

 

 

 

Ohjeet

Pohja

Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (25x30 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.

Mittaa rypsiöljy, kahvi, creme fraiche, vaniljatahna, kananmunat ja fariinisokeri kulhoon ja sekoita yhteen. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja suola yhteen. Sekoita jauhoseos nesteisiin. Rouhi suklaa ja kääntele taikinaan. Levitä taikina vuokaan ja paista noin 20 minuuttia tai kunnes kakun reunaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä.

Kuorrute

Sekoita kuorrutejauhe, tuorejuusto ja pehmeä voi kulhossa. Vatkaa 4 minuuttia. Levitä kuorrute pohjan päälle. Viimeistele kekseillä ja koristerakeilla.

Kastike

Sekoita kahvi ja kuorrutejauhe keskenään.

 

Yhteistyössä

Kategoriat

Piirakat Yhteistyö

Avainsanat

mokkapalat suklaa

Kommentit(2)

  
  • Tanja sanoo:

    Moi, jäikö sulla toi kuorrute selkeästi sokeriseksi? Tein tuolla jauheella voikreemin ja vaikka kuinka vatkasin niin sokerikiteet rapisee hampaissa. Maku on hyvä kyllä.

    • Tässä en kyllä huomannut kiteisyyttä, eli voi olla, että tuohon tuorejuustoon sulaa vielä paremmin. Joskus olen huomannut sokerin sulavan paremmin, kun aloittaa vatkauksen hieman pienemmällä teholla ja nostaa tehoa vasta vähän myöhemmin.

Samankaltaisia kirjoituksia