Eilen iski suunnaton himo tuoreeseen pullaan ja oli pakko päästä leipomaan. Jotta pullat ei loppuisi kesken, päätin tehdä oikein litran taikinan. Tämä oli yksi suunnittelemistani kokeiluista ja näitä tulee kyllä varmasti leivottua tästä lähtien melkein joka kerta, kun pullaa alkaa pyörittelemään.
12 pullaa, noin 2,5 dl pullataikina.
Täyte:
- Sulatettua voita
- ruokosokeria
- kanelia
- rusinoita
Kauli pullataikina suorakaiteen malliseksi levyksi ja voitele levy voisulalla. Ripottele päälle tasaisesti ruokosokeria ja kanelia. Lisää reilusti rusinoita. Rullaa levy pitkä reuna edellä rullaksi. Leikkaa rulla noin 3 cm paloihin. Laita palat muffinssivuokiin. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia tai kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin.
Tuorejuustokuorrute:
- 200 g tuorejuusto
- 1,5 dl tomusokeria
- 2 rkl vaaleaa siirappia
- puolen sitruunan mehu
Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki aineet kulhossa tasaiseksi seokseksi. Laita seos pussiin ja pursota tai valuta kuorrutetta jäähtyneiden pullien päälle.
Kommentit(0)