Mokkakakku
12 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 200 g Kantolan suklaakaurakeksejä
- 75 g voita
Täyte
- 200 g tuorejuustoa
- 4 dl vispikermaa
- 2 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl pikakahvijauhetta
- 1 tl vettä
- 2 rkl kaakaojauhetta
- noin 20 kpl Kulta Marie keksejä
- 1½ dl vahvaa kahvia
Koristeluun
- Ballerina toffee-keksejä
- Pandan suklaarusinoita
- vadelmia tai vadelmarouhetta
Ohjeet
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa suklaakaurakeksit hienoksi rouheeksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle.
Mittaa tuorejuusto, kerma, 1½ dl tomusokeria ja vaniljasokeri yhteen ja vaahdota paksuksi vaahdoksi. Ota 1 dl vaahtoa sivuun pursotuksia varten. Liuota pikakahvi 1 tl kuumaa vettä ja ja kääntele loppuun täytteeseen. Levitä ⅓ täytteestä pohjan päälle. Ripottele pinnalle hieman kaakaojauhetta.
Sekoita ½ dl tomusokeria vahvaan kahviin ja kasta Marie-keksejä yksitellen kahviin. Nostele keksejä tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle. Lisää seuraava kerros vaahtoa, sitten kaakaota ja taas kahviin dipattuja keksejä. Toista sama vielä kerran. Pursota pinnalle sivuun ottamasi vaahto ja laita kakku jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Viimeistele kakku Ballerinakekseillä, suklaarusinoilla ja vadelmilla.
Kommentit(0)