Korvapuustikakku

06. 06. 2019
Kun pullanhimo iskee, on aika ryhtyä taas luovaksi. Kasvavan korvapuustireseptikokoelman kaivattu jäsen on tässä.

Huh hellettä! Tänään on varmasti tulossa yksi kesän lämpimimmistä päivistä, joten mikäs parempi juhlistaa sitä kuin leipoa kunnon täytekakku. Viimeaikoina täytekakkuja on tullut leivottua suhteellisen vähän, olen selkeästi ollut enemmän moussekakku- ja piirakkalinjalla ja täytekakut ovat selvästi jääneet paitsioon. Tämä epäkohta piti tietenkin korjata, sillä vaikka perinteisen täytekakun suosio onkin ehkä hieman notkahtanut viimeisen kymmenen vuoden aikana, on täytekakulla edelleen paikkansa suomalaisessa kahvipöydässä. Ja vaikka näillä helteillä jäätelö on varmasti suosituin jälkiruoka, kyllä täytekakkukin varmasti kauppansa tekee. Tämän kakun valmistus on vielä niin helppoa ja nopeaa, ettei sitä valmistaessa tarvitse hikoilla koko päivää kuumassa keittiössä. Jos kuitenkin kaipaat enemmän sitä jäätelöä, rullaa postauksen loppuun, josta löydät linkin ihanaakin ihanampaan korvapuustijäätelöön.

Tämän kakun toteutus on ollut suunnitteilla jo jonkin aikaa, sillä korvapuustiperheestäni puuttui se tavallinen täytekakku. Perheessä alkaa olla jäseniä jo oikein hyvä määrä, mutta muutamia ideoita tuohon on edelleen työn alla. Kaikille pullafaneilla on siis tulossa lisävinkkejä jo kesän aikana.  Nyt kuitenkin nauttikaa lämmöstä (ja kakusta).

 

Korvapuustikakku

12 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 1 dl öljyä (esim. rypsi)
  • 3 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 2 tl luontaista vaniljasokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 50 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 tl kanelia

Täyte ja kuorrute

  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl kardemummaa

Koristelu

  • korvapuusteja
  • keksejä
  • marenkeja
  • kanelitankoja
  • kanelisokeria

Ohjeet

Pohja

Laita uuni lämpenemään 200°c:seen. Vuoraa kaksi irtopohjavuokaa (halk. 15 cm) leivinpaperilla. Sekoita öljy, jogurtti, kananmuna ja sokeri yhteen. Sekoita jauhot, suola, leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri ja kardemumma yhteen ja lisää joukkoon nesteet. Sekoita taikinaksi. Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan. Sulata voi, fariinisokeri ja kaneli mikroaaltouunissa ja sekoita hyvin. Lusikoi seos kakkupohjien päälle ja marmoroi pinta veistä tai puutikkua käyttäen. Paista pohjia noin 20-25 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Halkaise pohjat jäähtyneenä kahdeksi levyksi.

Täyte ja kuorrute

Vaahdota mascapone, kerma, tomusokeri ja kardemumma vaahdoksi. Siirrä noin 1 dl vaahtoa pursotinpussiin koristelua varten. Aseta ensimmäinen pohja tarjoiluvadille. Annostele pohjalle kerros täytettä. Toista kunnes kaikki pohjat on käytetty. Kuorruta kakku erittäin ohuelti lopulla täytteellä, pohja saa kuultaa kuorrutteen läpi. Laita kakku kylmään noin 30 minuutiksi.

Koristelu

Koristele kakku pullilla, kekseillä ja marengeilla. Käytä kiinnittämisessä apuna aiemmin pursotinpussiin siirtämääsi kuorrutetta. Ripottele pinnalle vielä kanelisokeria.

Jos hellepäivän lämpö ei innosta leipomaan kakkua, suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä korvapuustijäätelöä.

Kategoriat

Täytekakut

Avainsanat

korvapuusti

Kommentit(4)

  • Aija sanoo:

    Hei! Kestääkö kakku pakastuksen täytettynä?

    • Liisa sanoo:

      Hei Aija! Pakastaisin mieluummin pelkät pohjat ja täyttäisin kakun ennen tarjoilua. Kermainen täyte kerää usein pakastimessa makuja ja kosteutta, vaikka periaatteessa onkin ihan pakastettava.

  • Marsi sanoo:

    Kakkuu ei kostuteta?

    • Liisa sanoo:

      Moi Marsi! Tätä kakkua ei tarvitse kostuttaa, pohja itsessään on oikein mehevä, kunhan sitä ei paista liikaa. Jos kuitenkin haluat kostuttaa kakun, se kannattaa tehdä maidolla, johon on uutettu vaniljasokeria.

Samankaltaisia kirjoituksia