Korvapuustijäätelö

29. 08. 2017
Korvapuusti ja jäätelö kuuluvat suosikkeihini eli täytyihän näiden makujen yhdistämistä kokeilla. Tulos on silkkaa rakkautta.

Erilaiset korvapuustileivonnaiset ovat täysin valloittaneet sydämeni (ja osittain myös blogini). Yksi suosikkileivonnaisistani on viime syksynä kehittelemäni korvapuustijuustokakku, jota olenkin ilokseni huomannut todella monien kokeilleen. 

Kesän lämmössä mietin miten saisin korvapuustin ihanat ja lohduttavat maut yhdistettyä johonkin hieman raikkaampaan. Vastaus oli tietenkin jäätelö! En ymmärrä miten en ollut aiemmin tätä yhdistelmää kokeillutkaan, sehän on lähes itsestään selvyys. Jokin aika sitten testasin Ben and Jerrysin cinnabon jäätelöä, joka oli ihan hyvää, muttei kuitenkaan täyttänyt kaikkia odostuksia. Suomalaisen pullan kardemummaisuus puuttui jäätelöstä täysin, joten halusin kehittää oikein kotoisalta maistuvan jäätelön. Lisäsin siis massaan reilusti kardemummaa ja se antaakin jäätelölle aivan mahtavan maun. Kanelin halusin jäätelöön raitoina, joten keitin kanelista ja fariinisokerista siirappimaisen seoksen, joka toimikin loistavasti. Mitään pullan paloja en jäätelön halunnut vaan päätin tällä kertaa vain matkia pullan makuja, mikä olikin erinomainen päätös. Tämä jäätelö täyttikin kaikki odotukseni ja sitä tulee varmasti tehtyä uudestaan.

Korvapuustijäätelö

8 annosta / yli 60 min / helppo GMU

Ainesosat

Kastike

  • 1 dl fariinisokeria
  • ½ dl vettä
  • 1½ tl kanelia
  • 2 rkl voita

Jäätelö

  • 6 dl kuohukermaa
  • 1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljatahnaa

Ohjeet

Kastike

Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Anna seoksen kiehua, kunnes kaikki sokeri on sulanut. Lisää kaneli ja voi ja sekoittele kunnes voi sulaa. Anna kastikkeen jäähtyä jääkaappikylmäksi, jolloin se sakenee.

Jäätelö

Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon muut aineet. Kaada puolet massasta pakastuksen kestävään vuokaan. Kaada päälle kanelikastiketta nauhana. Lisää päälle loput vaahodsta ja viimeisenä loput kastikkeesta. Marmoroi jäätelö vetämällä viestä massan läpi. Pakasta vähintään 5 tuntia.

Kategoriat

Jälkiruoat

Avainsanat

jäätelö korvapuusti

Kommentit(6)

  • Kermapylly sanoo:

    Tuli uskomattoman hyvää vaikka alussa epäilin kerman määrää. Kuusi desiä kuulosti niin paljolta. Kiitos ohjeesta <3

    • Liisa sanoo:

      Ihana kuulla! Kuusi desiä kermaa on tosiaan reilusti, mutta tässä on kyllä makuaineitakin iso määrä, joten ne riittävät maustamaan sen hyvin.

  • Korvaiskohan tää 3 Kaverin korvapuustijäätelön, kun menivät mokomat lopettamaan sen valmistuksen? Pitänee kokeilla, ihanalta näyttää! 😉 ♥

    • Liisa sanoo:

      No tää kyllä korvaa sen ihan ehdottomasti 😀 Maku on vähän vielä voimakkaampi, mutta jos tykkää hieman miedommasta, niin kardemummaa voi vähän vähentää.

  • Päikkä sanoo:

    Tätä sain nyt vihdoin testattua, ja oli kyllä todella hyvä resepti. Itsekään en ole ollut tyytyväinen kaupoista löytyviin pullajäätelöihin. Tämä on täys kymppi! Taidan tarjota tätä jouluna jälkkäriksi, viime jouluna piparipirtelö oli oikein passelit ja tämä sopii kyllä raskaan syömisen päälle yhtä hyvin.

    • Liisa sanoo:

      Voi miten mahtava kuulla Päikkä! Jäätelö on tosiaan jouluksi loistava jälkiruoka! Meilläkin on usein ollut piparijäätelöä, mutta välillä on kiva ettei koko joulu maistu pelkälle piparkakulle 😀

Samankaltaisia kirjoituksia