Mustikkarahka

Mustikkarahka

06. 12. 2021
Perinteinen mustikkarahka muuttuu juhlavaksi jälkiruoaksi, kun se kerrostetaan laseihin yhdessä kaurakeksien ja vaniljarahkan kanssa.

Itsenäisyyspäivän kunniaksi halusin tehdä perheelle jälkiruokaa. Meillä erilaiset marjarahkat ovat aina olleet suuressa suosiossa, mutta nykyisin niitä tulee tehtyä vähän harvemmin, kuin silloin kun lapset oli ihan pieniä. Tänään mietin jotain nopeaa, helppoa ja hyvin suomalaista jälkiruokaa ja tutkailin jääkaapin sisältöä inspiraation toivossa. Sieltä löytyy oikeastaan aina kermaa ja rahkaa, joten ilostuin löytäessäni hyllyn perältä rahkapurkin. Päädyin mustikkarahkaan, joka tuntui jotenkin paljon sopivammalta itsenäisyyspäivään, kuin esimerkiksi mansikka- tai luumurahka. Pakastimessa sitten olikin yllätys, sillä mustikat olivat lähes loppu.

Meillä mikään määrä mustikoita ei tunnu koskaan riittävän, sillä jo iltasmoothieen kuluu vuodessa lähes 50 kiloa mustikkaa. Lisäsin siis mustikoiden kaveriksi hieman puolukkaa ja se toikin rahkaan sopivasti hapokkuutta. Juhlavamman ilmeen ja fiiliksen aikaan saamiseksi sekoitin marjasurvoksen vain osaan rahkaseoksesta ja kerrostin rahkat lasiin kaurakeksimurun kanssa. Poikani sanoin tämä oli "hotkittavan hyvää".

Kerrostettu mustikka-puolukkarahka

4 annosta / alle 30 min / helppo MU

Ainesosat

  • 150 g kotimaisia pakastemustikoita
  • 50 g kotimaisia pakastepuolukoita (voit käyttää myös pelkkää mustikkaa)
  • noin 5 rkl sokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 100 g kaurakeksejä
  • viimeistelyyn kermavaahtoa

Ohjeet

Laita jäiset mustikat, puolukat ja 4 rkl sokeria kulhoon ja anna sulaa hetki. Survo kohmeiset marjat kevyesti soseeksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Vatkaa vispikerma paksuksi vaahdoksi. Sekoita rahka, vaniljatahna ja 1 rkl sokeria kermavaahtoon (tarkista maku). Sekoita puolet vaahdosta mustikka-puolukkasurvokseen, maista ja lisää tarvittaessa sokeria. Murskaa kaurakeksit rouheeksi.

Lusikoi laseihin ensin kaurakeksimurua, sitten vaniljavaahtoa ja seuraavaksi mustikkarahkaa. Toista sama uudelleen ja viimeistele jälkiruoka kermavaahdolla.

 

mustikkarahka
mustikkarahka

Kategoriat

Jälkiruoat

Avainsanat

joulukalenteri mustikka

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia