Suklaa-marjakääretorttu

Suklaa-marjakääretorttu

21. 06. 2021
Tuoreet marjat ovat kesän merkki. Vaniljainen tuorejuustotäyte ja kaakaopohja tuovat marjojen maun täydellisesti esille.

Kesä ja tuoreet marjat kuuluvat erottamatta yhteen. Ja helpot herkut sekä kahvihetket puutarhassa. Näihin hetkiin ovat parasta yksinkertaiset, mutta marjojen täyteiset herkut ja niitä onkin viime päivinä tullut tehtyä. Eilen laitoin instagramiin jo perinteeksi muodostuneen, kesän helpoimman jäätelökakun ja huomasin, että muutkin kaipaavat helppoa tarjottavaa näihin kuumiin päiviin. Samalla muistin tämän pari viikkoa sitten leipomani kääretortun, jota en ollut vielä ehtinyt laittaa tänne blogin puolelle.

Kääretortut ovat täydellisen sopivia näihin lämpimiinkin päiviin. Pohja kypsyy niin nopeasti, että uunia ei tarvitse lämmitellä pitkään ja muutenkin torttu on niin nopea valmistaa, että sen tekee pienelläkin varoitusajalla. Herkullisen ilmava pohja ja vaniljainen täyte ovat juuri täydellinen pari kesän ensimmäisille kotimaisille mansikoille.

Tutustu
kääretorttu
suklaa-marjakääretorttu

Suklaa-marjakääretorttu

12 annosta / 30 - 60 min / helppo G

Ainesosat

Pohja

  • 4 munaa
  • 1¼ dl sokeria + 2 rkl sokeroimiseen paiston jälkeen
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dl tomusokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • tuoreita marjoja

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.

Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe yhteen. Siivilöi jauhoseos kahdessa erässä munavaahtoon varovasti käännellen. Levitä taikina uunipellille ja paista noin 10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista päälimmäinen leivinpaperi ja rullaa pohja löysälle rullalle. Anna jäähtyä hieman rullattuna.

Täyte

Mittaa tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljatahna kulhoon ja sekoita hyvin. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi ja kääntele täytteen joukkoon. Ota halutessasi 1½ dl täytettä pursotinpussiin koristelua varten.

Rullaa pohja auki ja levitä sille vaniljamousse. Ripottele pinnalle tuoreita, paloiteltua marjoja. Jätä noin 3 cm pohjan toisesta reunasta tyhjäksi, jottei täyte pursu ulos rullatessa. Rullaa tiiviiksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Kääri tiukasti paperiin ja anna asettua hetki jääkaapissa. Koristele halutessasi vaahdolla ja marjoilla.

suklaa-marjakääretorttu
suklaa-marjakääretorttu

Kategoriat

Jälkiruoat

Avainsanat

juhannus kääretorttu mansikka

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia