Mansikkakääretorttu

Mansikkakääretorttu

23. 06. 2020
Klassinen kääretorttu on herkullinen ja nopea valmistaa. Kesäinen täyte tehdään kotimaisista mansikoista, mascarponesta ja kermasta.

Kesäinen kahvihetki kaipasi jotain herkullista seurakseen, joten päätin tehdä pitkästä aikaa kääretorttua. Jostain syystä niitä tulee leivottua kohtalaisen harvoin, vaikka tekeminen on aivan ihanaa ja kauppansa nämä tekevät usein jopa kakkuja paremmin. Kuohkea pohja suorastaan sulaa suuhun ja usein on vaikea vastustella sitä toista palaa.

Kotimaisten mansikoiden sesongin kunniaksi täytteeseen sujautettiin reilusti mansikkaa. Mascarponevaahto sopii loistavasti mansikoiden pariksi ja sitruunalla maustettuna se on ihanan raikas. Tätä kannattaa siis kokeilla, ihan vaikka vain tiistain kunniaksi.

mansikkakääretorttu
mansikkakääretorttu

Mansikkakääretorttu

12 annosta / 30 - 60 min / keskitaso G

Ainesosat

Pohja

  • 4 munaa
  • 1½ dl erikoishienoa sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1¼ dl perunajauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • sokeria rullaamiseen

Täyte

  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl tomusokeria + 1 rkl sirotteluun
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruuna
  • 300 g tuoreita mansikoita

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 200 °C:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.

Vaahdota munat ja sokerit vaaleaksi, erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauho ja leivinjauhe yhteen ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele varovasti sekaisin. Kaada taikina esivalmistellulle uunipellille ja paista noin 10–12 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna pohjan jäähtyä hetki.

Aseta puhdas leivinpaperi työtasolle ja sirottele sille sokeria. Kumoa hieman jäähtynyt pohja sokerin päälle ja rullaa paperin kanssa kääröksi. Anna pohjan jäähtyä rullattuna täytteen valmistuksen ajan.

Täyte

Mittaa mascarpone, kerma, tomusokeri ja vaniljasokeri kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori täytteen joukkoon. Purista joukkoon myös 2 rkl sitruunamehua. Sekoita tasaiseksi. Huuhdo ja paloittele mansikat.

Rulla pohja auki ja levitä sille mascarponetäyte. Jätä noin 3 cm pohjan toisesta reunasta tyhjäksi, jottei täyte pursu ulos rullatessa. Levitä päälle mansikat ja ripottele pinnalle tomusokeria. Rullaa tiiviiksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Kääri tiukasti paperiin ja anna asettua hetki jääkaapissa. Koristele halutessasi kermavaahdolla, marjoilla ja makeisilla.

Kommentit(2)

  
  • Saga sanoo:

    Vaikutti hyvältä ohjeella. Mutta voiko perunajauhoja korvata jollain, esim maissijauhoilla. Kiitos etukäteen.

    • Hei Saga! Maissijauhot ovat karkeampaa seosta, sitä en käyttäisi tähän. Maissitärkkelys on lähimpänä perunajauhoa, mutta en ole kokeillut sitä kääretortun leivonnassa. Periaatteessa sen pitäisi toimia, mutta rakenne saattaa olla hieman erilainen eroavien kypsymis- ja nesteen sitomisominaisuuksien vuoksi.

Samankaltaisia kirjoituksia