Unelmatorttu
12 annosta / 30 - 60 min / keskitaso G
Ainesosat
Pohja
- 4 munaa
- 1¼ dl sokeria + 2 rkl sokeroimiseen paiston jälkeen
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl perunajauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 150 g voi
- 2 dl tomusokeri
- 1 tl vaniljatahna tai 2 tl vaniljasokeri
- 2 keltuaista
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe yhteen. Siivilöi jauhoseos kahdessa erässä munavaahtoon varovasti käännellen. Levitä taikina uunipellille ja paista noin 10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista päällimmäinen leivinpaperi ja rullaa pohja löysälle rullalle. Anna jäähtyä hieman rullattuna.
Täyte
Vatkaa täytettä varten huoneenlämpöinen voi vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vanilja ja vatkaa tasaiseksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan ja vatkaa vielä muutama minuutti. Rullaa pohja auki ja levitä päälle täyte. Rullaa tiiviiksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Kääri torttu leivinpaperiin ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua.
Uusi idea mulle tuo kääretortun kääriminen löysälle rullalle paistamisen jälkeen ennen täytettä,mikä on taika siinä?
Hei! Kun kääretorttu rullataan lämpimänä ja jäähdytetään rullana, se ei halkeile niin helposti ja kääriytyy uudelleen kauniimmin.